Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf matějské poutě slavil 70. narozeniny: Velká kočkovaná za půl milionu

Autor: Eva Pospíšilová - 
9. února 2012
05:00

Pražský Obecní dům se opět otřásl v základech. Po kmotrovských sletech a stranickém sjezdu Jiřího Paroubka se tu ale tentokrát ve vší počestnosti v úterý konala oslava 70. narozenin muže číslo jedna matějské pouti Václava Kočky. A byla grandiózní. Nejen že přišla minimálně na půl milionu, ale sešlo se na ní úctyhodných 170 lidí. Převážně členů rodiny.

Gratulanti v drahých róbách a samozřejmě s veledary v podobě obřích lahví vybraného alkoholu a také třeba květin se v Obecním domě sešli před sedmou hodinou večerní. „Ztište se, už jdou. Zhasínáme,“ krotil brebentící dav, v němž se všichni znali, jeden z Kočků. Za naprosté tmy pak oslavenec Václav Kočka vstoupil do dveří. V tu chvíli se světla znovu rozsvítila a gratulanti se dali do přání. „Živijó, živijó...,“ neslo se místností. Na tváři muže, který se na svých kolotočích snaží rozesmát tisíce lidí, se po zjevné dojatosti objevil úsměv. „Děkuju,“ říkal po polibcích.

„Táta o oslavě nevěděl. Narozeniny má až 27. února. Bylo to překvapení,“ svěřil Blesku Kočkův syn Jan. O částce, na kterou oslava přišla, se ale bavit nechtěl: „Byl to dárek.“

Hodinový pronájem vinárny v Obecním domě vychází na 21 tisíc. K tomu se platí příprava – cca 11 tisíc – a likvidace (6000 Kč). Pokud se tedy rodina Kočkova veselila do půlnoci, pak je jen pronájem přišel na 122 tisíc. Další peníze pak padly na občerstvení. „Počítejte tak patnáct set na osobu, ale spíš více,“ řekli Blesku v Obecním domě. Oslava tak vyšla minimálně na půl milionu.

A kdo na párty chyběl? Z celebrit třeba muž s vazbami na rodinu, dnes poslanec Jiří Paroubek. Místo toho ale dorazil jeho někdejší osobní asistent Martin Vlasta. Tomu ovšem slavnostní nálada dlouho nevydržela. Včera ho dozorčí rada Pražské vodohospodářské společnosti zbavila místa v čele představenstva firmy s měsíčním čistým příjmem 19 tisíc.

jauneracek ( 9. února 2012 15:30 )

Uplně mě pohoršuje co to tady píšete,vy snad máte místo srdce kámen .Když si dokážete dělat legraci ze smrti.Nevím co by jste dělal když by ten vrah zabil někoho vám???Nechte pana Kočku už na pokoji myslím že už si vytrpěl hodně bolesti!!Je to úplně normální člověk z masa a kostí jako každý z nás...který miluje svoji rodinu a děti...a velmi tím trpí že přišel o syna...ono když se na někoho naháže špína tak se těžko sundavá.A kdyby to byl takový mafián....tak nebude deně chodit do práce ale bude se válet někde u moře ....Pana Kočky si velmi Vážím už proto co dělá pro děti z dětských domovú ,pro hendicapované děti atd..o tom by se mělo psát!!!!

rezacek ( 9. února 2012 10:05 )

SIice si děláš pr.del, ale když vidím ty návrhy, tak k tomu nemají moc daleko.

rezacek ( 9. února 2012 10:03 )

Škoda, že tam nebyl zase nějaký ten Ďuričko. Mohl to být další úspěšný krok proti přemnožení koček. No nic, tak snad příště.

lufterak ( 9. února 2012 09:42 )

mě nevadí, že si světský slaví, nevadí mi, ani kdyby si slavili za svoje peníze vydělaných točení kolotoče. Co mi vadí, jsou nevýhodné pronájmy od magistrátu, vadí mi jejich napojení na tunelování magistrátního rozpoctu pres uklid Prahy a technickou spravu, stejne jako jejich podil na skoro vsech prazsky tunelech, ktere se deji uz od dob, kdy Jyrka Paroubek zasedl na magistratu jako prava ruka Bema ...

rendyx111 ( 9. února 2012 09:24 )

 TO se jim to vegetuje,kdž si pronajali Matějskou za 1Kč na furt,kdyby měli platit pořádnej nájem,tak jezděj s kolotočea jako dřív a žerou klobásy u ohně...

Zobrazit celou diskusi