Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyděšeného slepce tři roky mlátil a okrádal soused

Autor: Zbyněk Schnapka, Kjos - 
8. února 2012
12:30

Tři dlouhé roky nesmírně trpěl slepec Luboš Pechman (41) z Plzně. Pokaždé, když dostal invalidní důchod, přepadl ho lupič, zmlátil ho a sebral mu všechny peníze, které měl na jídlo a pečovatelku. Naprostým šokem bylo pak zjištění, že na slepci parazitoval jeho soused Vladimír K. (45).

Lidskou hyenu teď poslal plzeňský soud za vydírání a vyhrožování na dva a půl roku do vězení. Pechman oslepl v roce 2007 a už v březnu 2008 na něj lupič poprvé zaútočil, když si z bankomatu vybral 8 tisíc korun a vracel se domů. Jakmile vešel do chodby činžovního domu inkasoval ránu do spánku.

„Skácel jsem se na zem. Cítil jsem, jak mi z hlavy teče krev. To už mě někdo šacoval. Vytáhl mi peněženku a sebral peníze. Pak do mě kopl a zlomil mi žebra. Já jsem se bolestí pomočil,“ vzpomínal na přepadení Pechman, který pak upadl do bezvědomí a probral se až v nemocnici.

Klid neměl ani když se vrátil domů. „Jednou jsem byl na procházce a když jsem přišel, měl jsem vykradený byt. Přišel jsem o 7 tisíc korun,“ líčí smutný příběh Pechman.

Útoky nepřestávaly. Naopak. Za tři roky musel Pechman přetrpět třicet přepadení. Dokonce od lupiče dostal i ránu nožem do břicha. Na břehu řeky Radbuzy ho tehdy našli v tratolišti krve městští strážníci.

„Už ani policisté mi moc nevěřili. Některá přepadení jsem jim tak ani nehlásil,“ dodává Pechman.

„S Lubošem jsem kamarádil, nikdy bych mu neublížil,“ řekl Vladimír K. „Je to výsměch justice. Dostal jen dva a půl roku. Po polovině trestu ho na podmínku pustí a on se mi bude mstít. Mám strach,“ smutně zakončil Pechmann.

Zobrazit celou diskusi