Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ledová kráska Amanda Knox provokuje: Vrátí se do Itálie jako turistka

Autor: simao - 
26. ledna 2012
11:04

"Stále miluji Itálii a město Perugia," nechala se slyšet Amanda Knox (24), která právě v Perugii byla obviněná z brutální vraždy své britské spolubydlící Meredith Kercher. Odseděla si dva roky a nakonec byla v říjnu 2011 propuštěna. Přízrak ohavného činu se nad ní ale vznáší i nadále. V Itálii berou její slova o lásce k Perugii jako provokaci.

Soudní proces ve věci vraždy znásilněné a ubodané britské studentky Meredith Kercher (†21), Amandiny spolubydlící, byl ostře sledovaný po celém světě.

Amanda Knox (24) však vinu popírala, stejně jako její tehdejší přítel Raffaele Sollecito (27). Vyfasovali původně dokonce 25 a 26 let. Za vraždu ale dnes sedí jen jejich údajný komplic Rudy Guede, odpykává si 16 let za mřížemi. Amanda i Raffaele byli po odvolání propuštěni.

Mediální hvězda Amanda tak nyní pobývá ve svém rodném Seattlu a zpočátku raději ani příliš nevycházela na veřejnost. Jenže časy se mění. A tak nyní přemýšlí dokonce o tom, že se do Itálie vrátí!

Její život má i k idylce daleko

Ani náročný soudní proces tak Amandě kupodivu vztah k Itálii nezkazil. Má prý tuto zemi stále ráda, stejně tak město Perugia, kde se hrůzná vražda, která změnila život i Amandě, odehrála.

A i když to někteří berou jako provokaci, že by se na jih Evropy v budoucnu ráda vrátila, vypadá to spíš jako postesknutí. Amandě se v Americe zatím nedaří nejlépe. Také díky tomu, že kvůli ní mají její rodiče vysoké dluhy. Půjčovali si, aby pokryli soudní výlohy při italském procesu jejich dcery.

"Realita je taková, že mají ohromující dluhy. Ale nechtějí, aby měla Amanda pocit, že jim něco dluží," prozradil rodinný přítel Anne Bremner.

Vzpomínky na Itálii

Amanda tak na Itálii vzpomíná i nadále. A nezapomíná ani na svého někdejšího milence Raffaela. I když šli oba v životě dál, stále prý k sobě mají blízko. Tráví spolu dost času i na Skypu.

Sollecito chtěl dokonce na sklonku minulého roku vyrazit na návštěvu do Ameriky, z toho ale sešlo. Že by zasáhl Amandin nový přítel James Terrano (25)?

Z finanční tísně však Amandě mohou pomoci další nabídky na rekonstrukci jejího příběhu - ať už v knize a nebo dokonce ve filmu, s čímž přišel režisér Ron Howard.

Zobrazit celou diskusi