Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Syn policejního šéfa zavraždil krásnou tanečnici (†25)

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ljš - 
24. ledna 2012
21:39

Laura byla krásná a ambiciózní dívka, která přišla z venkova do velkoměsta, aby tam budovala kariéru tanečnice. Její naivita se jí ale stala osudnou. Z muže, který se jí líbil a se kterým vyrazila na první schůzku, se totiž vyklubal její vrah.

 

Tomu, že bude šestadvacetiletý Michael Mele schopný vraždit, přitom nic nenasvědčovalo. Vypadal mile a pocházel z dobré rodiny. Jeho otec dlouho pracoval jako šéf místní policie. Laura ho potkala v klubu a okamžitě se do něj zamilovala. Michael ji pozval k sobě a naivní dívka svolila.

"Všechno se to stalo hrozně rychle," přiznal u soudu. Když přijeli do Meleova bytu, uviděla Laura na nočním stolku fotografii jeho dívky a také oblečení a další věci, které jí patřily. Velmi ji to rozčílilo, protože se zadaným chlapcem nic mít nechtěla.

Mele u soudu řekl, že se rozčilovala a chtěla okamžitě odvézt zpátky, jenže jemu se už nechtělo řídit. Laura byla prý velmi hlučná a Mele ji chtěl umlčet. Zacpal jí ústa a nos rukou. Pak zjistil, že se Laura nehýbe a je mrtvá. "Zpanikařil jsem, místo, abych zavolal 911, jsem ji dal do koše na prádlo, přehodil přes ni prostěradlo a odvezl pryč. Dojel jsem až do Pennsylvánie, to místo jsem neznal, ale nechal jsem ji tam," přiznal soudu.

Tři roky nejistoty

Mele byl hlavním podezřelým od okamžiku, kdy Lauřina rodina oznámila její zmizení. Svědci vypověděli, že se s ním Laura v baru seznámila a krátce na to nastoupila do jeho auta. V jeho bytě pak byly nalezeny stopy po násilném činu.

Policisté pak ale dlouho nemohli najít tělo. Rodina tedy měla stále naději, že dívka žije. "Každý večer usínám s telefonem v posteli a doufám, že mi zavolá," řekla před dvěma lety Lauřina matka novinářům.

Pak ale skupina terénních závodníků narazila na kosterní pozůstatky, jejichž ohledání prokázalo, že patří Lauře. Policisté na Meleho znovu udeřili a ten se pod tlakem důkazů přiznal. Hrozilo mu doživotí, díky dohodě s vyšetřovateli a svému přiznání dostal jen 23 let.

"Jsou velmi zklamaní z takového výsledku. 23 let je velmi málo, doufali, že mu porota dá mnohem víc. Bojí se, že bude brzy venku," řekl přítel rodiny zavražděné.

pelagie ( 25. ledna 2012 08:59 )

Koho to zajímá co se stalo někde v Prčicích ?????

Zobrazit celou diskusi