Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tady si Okamura staví (prezidentský?) palác

Autor: Tereza Hořínková, David Malík - 
12. ledna 2012
05:00

Tomio Okamura (39) prezidentem? Tamožnost nenechává nikoho chladným. Jedni nadšeně aplaudují, druzí se chytají za hlavu. Okamura tvrdí, že na Hrad zatím nepomýšlí. To ale není tak úplně pravda. Před dvěma lety se Blesku pochlubil, že má koupený nejdražší pozemek v celém Česku na pražském Břevnově s výhledem právě na Hradčany. Bratr mu tam navrhuje čtyřpatrový dům, který by měl "symbolizovat jeho hlavu".

„Mám pozemek na nejlepším a nejdražším místě v republice s výhledem na Pražský hrad i na Trojský zámek, ve svahu na Břevnově, a bratr architekt už mi projektuje dům, který by měl symbolizovat moji hlavu,“ řekl Okamura Blesku. A nelhal! Na pozemku však zatím není ani památky po tom, že by se stavba unikátního domu připravovala.

„Pozemek jsem hledal tři roky, pak jsem náhodou narazil na tento. Bohužel dalších pět let se nic neděje, protože můj bratr architekt má stále moc práce. A já jsem zase moc náročný a pořád se něco předělávalo v plánech,“ vysvětlil včera Okamura.

Dům podle něj bude mít čtyři patra. „Už z druhého uvidím na Pražský hrad, z vyšších pater pak na Trojský zámek, a dokonce i na Říp,“ pochlubil se. Už několik realitek mu prý volalo, že by pozemek chtěl někdo koupit. „Ale já ten pozemek nedám. Je to lukrativní místo ve slepé ulici a pozemek umožňuje, aby každé patro mělo 200 metrů čtverečních,“ řekl Okamura.

Jen jeden sen se mu už nesplní. „Chtěl bych, aby v mém novém domě žili i oba rodiče,“ řekl před dvěma lety Blesku. Nedávno ale jeho matka (†75) zemřela.

Okamura zatím vlastní byt v komplexu v pražské Libni. Trvalé bydliště má ale adept na prezidenta hlášené v panelovém domě v Hostivaři. Ze jména na zvonku by se dalo usuzovat, že tu žije jeho bývalá manželka Mie Krejčíková Okamura (36), která se podruhé vdala za taxikáře Jakuba Krejčíka (31) a má s ním dva syny, Noela a Leona. Právě Mie vlastní s Tomiem obchod Japa shop.

blooroses ( 12. ledna 2012 20:31 )

To píšeš o Klausovi?

blooroses ( 12. ledna 2012 20:30 )

leomtynka73

blooroses ( 12. ledna 2012 20:28 )

Dík, žes prozradila zdroj tvejch iformací

mnpv ( 12. ledna 2012 19:46 )

lukreciaborgia souhlasím

mnpv ( 12. ledna 2012 19:45 )

to patřilo jako, že souhlas s kravskyocas.

Zobrazit celou diskusi