Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Vítr smetl ze silnice dva autobusy s lidmi

Silný vítr a kluzká vozovka působí problém také autobusům. Ve čtvrtek sjel jeden na Brutnálsku, v pátek vítr smetl dva autobusy z vozovky na Svitavsku
Silný vítr a kluzká vozovka působí problém také autobusům. Ve čtvrtek sjel jeden na Brutnálsku, v pátek vítr smetl dva autobusy z vozovky na Svitavsku  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
6. ledna 2012
09:02

Silný vítr a kluzká vozovka způsobily na Svitavsku hned dvě nehody autobusů. Oba byly doslova smeteny ze silnice. Při nehodách nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Silný vítr a sněžení komplikovaly dopravu v České republice už ve čtvrtek, nejinak tomu asi bude také v pátek. Na Svitavsku ráno sjely kvůli poryvům větru do příkopu hned dva autobusy. Jeden havaroval na silnici 360 ve směru na Litomyšl. "Autobus s dvanácti cestujícími sjel mimo silnici a uvízl v příkopu," řekla ČTK mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová. Havárie se obešla bez zranění i bez škod, hasiči vůz vyprostili.

Následně ale v obci Kamenec u Poličky sjel opět kvůli poryvu větru do příkopu jiný autobus. Ani v tomto případě nebyl nikdo zraněn, v autobuse byl kromě řidiče jen jeden cestující.

V noci také popadaly stromy na několika menších železničních tratích. Mluvčí Českých drah Radek Joklík ČTK řekl, že některé se už podařilo opět uvolnit a obnovit provoz.

Pokud jde o situaci na železnici, popadané stromy blokují trať Horní Cerekev - Dobrá Voda u Pelhřimova, od čtvrtka zůstávají zablokované koleje také mezi Starým Městem pod Sněžníkem a Hanušovicemi v Olomouckém kraji.

Stromy brání podle Joklíka v průjezdu i na trati Zátoň - Kubova Huť v Jihočeském kraji. "Týká se to většinou regionálních tratí v zalesněných úsecích," uvedl mluvčí ČD. O kalamitě podle něj hovořit nelze.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi