Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kauza vlčích dětí: Chlapci neznali Vánoce, vypověděla babička

Autor: Veronika Pukačová, Kjos - 
4. ledna 2012
10:31

Neznaly Vánoce a nedostávaly ani dárky, vypověděla dnes u soudu babička vlčích dětí Martina (3) a Hostivíta (2). Dva malé chlapce tajně vychovávali jejich šílení rodiče v bytě v centru Prahy, aniž by je kdy vzali ven nebo ukázali příbuzným.

Paní Věra uvedla, že své dva vnuky téměř vůbec neviděla. "Nemohli jsme jim ani nic poslat k Vánocům, protože Vánoce neuznávají," uvedla babička z otcovy strany, která vychovává prvního potomka alternativců třináctiletou Lenku. Babička se u soudu pochlubila, že Lenka je v 8. třídě a prospívá s vyznamenáním. Její druhý syn Karel nyní vychovává zanedbané kluky, kteří byli alternativní rodině odebrány.

Babička Věra uvedla, že když oba chlapci přišli do rodiny jejího syna Karla, mluvili obstojně. "Mluvili tak, jak mluví děti v jejich věku," uvedla babička a doplnila, že po odebrání dětí jsou s jejich rodiči v kontaktu. V lepším kontaktu než dříve. "Mladou vídám denně, se synem si bohužel jen píšeme."

Státní zástupkyně se ptala i babičky Věry, jaký vztah má nyní Lenka ke svým rodičům. "Nevzpomínala na ně, nijak se jí nestýskalo." Babička také uvedla, že rodina žila v čistotě a že rodičům řekla, ať kdykoliv přijdou na návštěvu své děti navštívit."

U soudu vypovídal také děda Rudolf - otec obžalovaného Martina K. Uvedl, že Martin a Hanka se seznámili přes inzerát. Jejich dceru Lenku si prarodiče k sobě vzali v době, kdy její rodiče nechtěli, aby navštěvovala školu. Děda uvedl, že Lenka je u nich zcela spkojená a doplnil, že svému synovi Martinovi a jeho ženě vozili ukazovat fotky, jak Lenka roste.

arcaben ( 4. ledna 2012 18:54 )

hups,teprve teď čtu,že Tě napadla zcela ta samá otázka

arcaben ( 4. ledna 2012 18:52 )

Babka vypověděla,že chlapci neznali vánoce,nedostávali dárky...JAK to ví,když o existenci chlapců údajně VŮBEC NEVĚDĚLA???!!!

abyss ( 4. ledna 2012 13:42 )

Kde bylo uvedeno, že děti jsou v naprostém pořádku? Podle odborného pusudku jsou děti těžce zanedbané psychicky i fyzicky. Jsou na svůj věk malé, mají řídké kosti, stav chrupavek je u mladšího stejný jako u novorozence, u staršího jako u ročního dítěte. To vše je důsledkek nevhodné jednostranné tekuté stravy, jejímž dalším důsledkem je i absence kousacího reflexu. Po psychické stránce jsou na tom skoro úplně stejně, jako by vyrůstaly úplně bez lidské společnosti. Jejich jedinými vyjadřovacími prostředky jsou skřeky a pláč. Z emocí znají pouze strach. Neumějí vůbec nic z toho, co ostatní děti v jejich věku. Jejich schopnost učit se, je díky "výchově" jejich rodiči, silně narušena.

anna1234 ( 4. ledna 2012 13:05 )

Já tedy nad většinou příběhů spíš žasnu

blooroses ( 4. ledna 2012 12:37 )

Slavení nebo neslavení Vánoc je nepostatný a nicotný v porovnání s tim, jak se jinak příšerně na těch dětech podepsali.

Zobrazit celou diskusi