Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Sněhová kalamita v Krušných horách: Padaly stromy, silnice jsou neprůjezdné

Ilustační foto. V krušných horách je silnice 223 uzavřena na dvou místech
Ilustační foto. V krušných horách je silnice 223 uzavřena na dvou místech  (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: ČTK, ljš - 
25. prosince 2011
11:12

Pořádnou vánici nadělil Ježíšek na Štědrý den v Krušných horách. Musely být uzavřeny dva úseky silnice 223. Napadlo až 10 centimetrů nového sněhu, velmi silný vítr navíc lámal stromy.

V Ústeckém kraji jsou kvůli navátému sněhu uzavřené dva úseky silnice 223 v Krušných horách. Neprůjezdný je kvůli závějím bezmála sedmikilometrový úsek silnice mezi Loučnou v Krušných horách a Kovářskou na Chomutovsku a pětikilometrový úsek mezi obcemi Kryštofovy Hamry a Výsluní. Zatím není jasné, jak rychle se podaří obě silnice zprůjezdnit, řekl dnes ČTK dispečer krajské správy silnic v Ústeckém kraji.

V Krušných horách napadlo v noci místy až deset centimetrů nového sněhu a silný vítr lámal stromy. Ráno se ale situace uklidnila, teploty v kraji dosahují až pěti stupňů nad nulou a místy mrholí, jen v horských oblastech klesají teploměry až ke třem stupňům pod bodem mrazu. Hlavní tahy jsou většinou holé a mokré a bez větších problémů sjízdné, v horských oblastech může na vozovkách ležet zledovatělý sníh a řidiči by měli jezdit opatrně.

Ostatní silnice v Ústeckém kraji jsou bez větších problémů sjízdné. Na D8 varují silničáři před silným bočním větrem mezi 82. a 92. kilometrem v oblasti Řehlovice - Krásný Les. Na vozovce se tam také místy objevují zbytky sněhu a ledu, motoristé by tam proto měli jezdit se zvýšenou opatrností. Žádné nehody však zatím hlášeny nejsou.

e.44 ( 25. prosince 2011 12:24 )

marie60, buď ráda , že jste tam u vás nějaký sníh vůbec měli. U nás jenom dvakrát pár milimetrový poprašek, který zmizel do pár minut. Sluníčko vážně jak na jaře. A na trávníku kvetou sedmikrásky.....

marie60 ( 25. prosince 2011 11:50 )

U nás asi začíná jaro.Krásně svítí sluníčko a po sněhu nebude za chvíli ani památky.

bloto ( 25. prosince 2011 11:39 )

10 cm. to je prd.

Zobrazit celou diskusi