Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vánoční přízrak z Berlína: Lidém nabízí jedovaté pití

V předvánočním Berlíně řádí šílenec, který nabízí lidem otrávené pití
V předvánočním Berlíně řádí šílenec, který nabízí lidem otrávené pití  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: pej, Kjos - 
16. prosince 2011
13:34

Na vánočních trzích po celém Berlíně vládne strach. Pětačtyřicetiletý světlovlasý anglicky mluvící muž se zde snažil otrávit nejméně 13 lidí. Policii zatím stále uniká.

Muž se snaží své oběti nalákat na přípitek pod záminkou, že se mu narodila dcera a je tedy šťastným novorodičem.

"Jsem čerstvý rodič, chci si s každým na své dítě připít," obluzuje fantom návštěvníky vánočních trhů.

Ti většinou neodmítnou a malou lahvičku alkoholu si s dotyčným dají. Jednou z obětí se stala i zdravotní sestra Tanya (23), která si s mužem připila na zdraví jeho dcery. Že něco není v pořádku, zjistila okamžitě: "Bylo to nechtuné, po několika minutách se mi udělalo zle. Nemohla jsem pomalu ani chodit."

Vydává se za novopečeného otce nebo za lékaře!

Nejodpornější na celé situaci je ale fakt, že když muž viděl, že se děvčatům dělá špatně, začal se vydávat za doktora a chtěl je odvézt do své ambulance. Naštěstí se kolem nich začali kupit lidé, kteří chtěli pomoci, tak travič zmizel.

Policii se podařilo získat věrohodný popis pachatele a intenzivně po něm pátrá. Má však obavy, že to nebude tak jednoduché. Muž je prý velmi přátelský, působí mile a neškodně.

"Byl velmi milý a důvěryhodný. Napil jsem se s ním, ale asi po deseti minutách se mi udělalo zle, tak jsem odešel na WC do nedaleké restaurace. Muž na mě dokonce venku čekal, pak mě posadil do taxíka a odešel, " popsala své setkání s nenormálním mužem další jeho oběť Feliz (31).

Že je situace alarmující, potvrzuje i skutečnost, že šéf vánočních trhů v Berlíně Charles Flower nabídl za odhalení pachatele odměnu ve výši 1 000 €. Policie se však obává, že zločinec uprchl do nějakého z dalších německých měst. Proto varuje, ať jsou němečtí občané obzvláště obezřetní a žádný nabízený alkohol nepřijímají. Pachatel prý do svého lektvaru přidává tekutou extázi, která v malém množství člověka zmalátní, ale ve větším ho může i zabít!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi