Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Justice se rozhoupala: Znovu otvírá kauzu katarského prince

Státní zástupce chce prověřit, zda bývalý ministr Němec a spol. nevzali od katarského prince úplatek
Státní zástupce chce prověřit, zda bývalý ministr Němec a spol. nevzali od katarského prince úplatek  (Autor: Foto Blesk)
Autor: Oldřich Tichý - 
12. prosince 2011
19:17

Staré kauzy se otevírají! Čtyři dny poté, co Blesk zveřejnil petici za vyšetření případů zavánějících korupcí, nechal šéf státních zástupců proklepnout aféru kolem katarského prince Hámida bin Abdal Sáního. Nebo spíš kolem exministra spravedlnosti Pavla Němce (40).

Katarského prince zatkli pražští policisté v září 2004. Za zneužití šestnácti dívek, z nichž čtyřem ještě nebylo patnáct let, mu hrozilo osm let za mřížemi. Ministr Němec ale navrhl jeho vydání do Kataru a tam také zvrhlík v srpnu 2005 odletěl. Tím pro něj vše skončilo bez trestu.

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman chce teď prověřit, jestli vstřícnost byla zadarmo. Faktem je, že už dřív totéž nechávaly vyšetřit i jeho dvě předchůdkyně, ale podezření bylo vždy odloženo. To ovšem Zemanovi nevadí. „Je přesvědčen, že rozhodnutí o odložení věci bylo přinejmenším předčasné,“ uvedla mluvčí zastupitelství Helena Markusová.

Němec dle očekávání trvá na tom, že vše bylo v pořádku. „Současné rozhodnutí nejvyššího státního zástupce si nemohu vyložit jinak, než jako účelovou snahu o šikanování,“ reagoval Němec. Kromě do očí bijící aférou s katarským princem a mizernými výkony nejprve v roli ministra pro místní rozvoj a později spravedlnosti proslul už jen jako milovník drahých obleků a restaurací. V nedávném exkluzivním průzkumu společnosti Sanep pro Blesk ho lidé nominovali na seznam největších politických gaunerů. Také kvůli němu už petici Blesku za vyšetření politických lumpáren podepsalo bezmála na 10 tisíc lidí. I vy se můžete připojit zde.

 

 

dsmann ( 12. prosince 2011 21:02 )

Na znovuotevření kauzy nemá ve skutečnosti žádnou zásluhu anketa Blesku. Je to jenom maskování. Ve skutečnosti je to důsledk Babišova mohutného rozčeření korupčních vod. Otevřením několika korupčních kauz, jsem zvědavý s jakým výsledkem , chtěj Babišovi sebrat vítr z plachet. Chtěj ukázat, že boj s korupcí jde i bez něj. Jsem zvědavej kolik lidí jim to sežere.

rudyptak48 ( 12. prosince 2011 20:35 )

petr11 ( 12. prosince 2011 19:54 )

...na co máme parlament a senát. Na dvě věci. Ringo to řekl jasně. Kradou všichni!!

rezacek ( 12. prosince 2011 19:37 )

To není kauza katarského či jiného prince. To je kauza jednoho českého hajzla, který na ministerské židli vzal bakšiš a zachoval se jako idiot. Ale za ty prachy, že ...

Zobrazit celou diskusi