Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Medveděva bude po Praze vozit obrněná limuzína Hroch

Autor: Oldřich Tichý, jsim - 
6. prosince 2011
15:29

Zítra přistane na starém ruzyňském letišti v Praze speciální iljušin s ruským prezidentem Dmitrijem Medveděvem (46). Jeden z nejmocnějších mužů světa, který v mládí závodně vzpíral a chlubí se sbírkou vinylových desek s rockovou hudbou, přiletí na pozvání české hlavy státu Václava Klause (70). Jako první ruský prezident navštíví Česko podruhé. Přípravy v Praze jsou v plném proudu.

Už v neděli přiletěl z Moskvy do Prahy kompletní přípravný tým. Přivezl tuny zařízení včetně prezidentské limuzíny. Obří Mercedes přezdívaný Hroch má největší možnou ochranu – odolá střelbě z kulometu i výbuchu granátu.

Návštěva ruského prezidenta od středy uzavře Hrad

Kromě auta a letounu, ve kterém nechybí koupelna se sprchou, zasedačka s dlouhým dřevěným stolem a masivními koženými křesly pro 15 lidí či apartmá s ložnicí, budí pozornost i první dáma Světlana Medveděvová (46). Ta přiletí s manželem. „Vypadá velmi elegantně, obléká se skvěle,“ řekl o atraktivní blondýně návrhář Igor Čapurin. Světlana se s budoucím manželem seznámila ve čtrnácti letech.

Zatímco na Hradě už teď leští zrcadla a chystají květiny do reprezentačních prostor, policisté kontrolují ulice, jimiž pojede prezidentská kolona. A opevňují i Strahovský klášter a samotný Hrad, který bude od středy odpoledne až do čtvrtečního večera uzavřen. Bydlet bude Medveděv nejspíš v hotelu Four Seasons. Prezidenti by se měli zúčastnit také podpisu několika dohod, např. na stavbu železnice na Urale či na opravy ruských vrtulníků v Česku.

Ruského prezidenta bude po Praze vozit obrněná limuzína zvaná Hroch Ruského prezidenta bude po Praze vozit obrněná limuzína zvaná Hroch | Infografika Blesk

Program prvního páru Ruska v Praze

Středa 7.12.2011 (Strahovský klášter)

- 19:00 – přílet na staré ruzyňské letiště, 19:35 – setkání s Václavem a Livií Klausovými, 20:15 – slavnostní večeře

Čtvrtek 8.12.2011 (Pražský Hrad)

- 10:00 – Slavnostní ceremoniál na nádvoří Pražského Hradu, 10:20 – soukromé setkání prezidentských párů, 11:00 – jednání za přítomnosti národních delegací, 11:25 – první dámy navštíví Starý královský palác, 12:15 – podpis dvoustranných smluv, 13:15 – slavnostní oběd, 15:00 – výstava Carský dvůr za vlády Romanovců, 16:10 – setkání s premiérem Petrem Nečasem, 17:40 – odlet z letiště Ruzyně

sydnicka ( 7. prosince 2011 22:11 )

ja vzdy vedela, ze si rus!!

jakub-moravec ( 7. prosince 2011 09:01 )

tomiku,Klaus už je dávno bez péra

jakub-moravec ( 7. prosince 2011 08:59 )

tomiku,a co když Klaus udělá rekord a ukradne celého hrocha i s tou tuzkou

jakub-moravec ( 7. prosince 2011 08:56 )

Je psáno,že Medveděv je nejmocnější muž světa,nemělo být napsáno,že druhý nejsilnější muž světa? Protože když byl Obama v Praze,také se psalo,že je nejsilnější muž světa.

jakub-moravec ( 7. prosince 2011 08:53 )

gevi,jsi horší a horší! Za Brežněva a Husáka že byla nějaká demokracie? Co bylo dříve nemá s demokracii nic společného,byla jiná doba. Proč zastřelili Johna Lennona? Nebyl politik a zpíval jen o lázce. V demokratické zemi dnes dobrý politik musí jezdit v obrněným vozidle a je tak správné,protože jsou mezi námi šílenci.

Zobrazit celou diskusi