Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mirčin ženich klečel ve svatebním před rakví: Sbohem, lásko...

Autor: Čas.sk, jsim - 
1. prosince 2011
11:39

Sbohem, lásko moje. S hlavou v dlaních a obrovským žalem se loučil ženich Miro se svou milovanou Mirkou (†30). Jen pár hodin je dělilo od svatby, teď ji pochoval. Přišel ve svatebním obleku, který mu však štěstí nepřinesl. Ženich se dlouho držel. Slzám se však nakonec neubránil.

Místo svatby v kostele ve slovenském Rudníku si Miro Križovský mohl vzít svůj svatební oblek už jen na pohřeb své životní lásky. Dlouho se ve smutečním průvodu statečně držel, i když často klopil zrak, aby nemusel vzhlížet k sněhobílé rakvi, do které jeho milovanou uložili. Přesto kráčel přímo za ní, chtěl být Mirce nablízku i v posledních okamžicích.

Symbolem pohřbu se vedle klasické černi stala i bílá barva - mnoho lidí měla na kabátech připnuté bílé stužky, kamarádi a známí pak přinášeli kytice bílých růží. I tak se mezi všemi vyjímala nevěstina bílá rakev a také svatební bílou zahalený ženich Miro.

Mirku měli rádi, ze šoku se těžko vzpamatovávají

Nastávající nevěsta Mirka, očekávající navíc v době tragédie Mirovo první dítě, navždy odešla. Utrpěla těžká zranění při havárii, která se navíc odehrála ráno v den chystané svatby, kdy nevěstino auto dostalo na zledovatělé vozovce smyk a čelně se srazilo s jiným vozem. Cestou ke kadeřnici, která měla Mirku připravit na její velký den.

Místo svatby pohřeb, místo svatebního veselí slzy a smutek. Zhruba tři stovky lidí se přišli v poslední listopadový den rozloučit s obětí tragické autonehody. Je to obrovské neštěstí, shodovali se Rudničané. "Mirku jsme měli velmi rádi. Nemůžeme uvěřit, že dnes stojíme s Mirom nad jejím hrobem," popisoval pro server Pluska.sk všudypřítomný smutek kamarád Ján. A nám nezbývá než dodat - upřímnou soustrast všem pozůstalým.

Matka se pohřbu nezúčastnila. Stále leží v nemocnici

Rodiče nevěsty se však pohřbu nezúčasnili. Otec již nežije, matce účast znemožnil pobyt v nemocnici - v osudný okamžik, kdy došlo u obce Hodkovce (okres Košice) k havárii, totiž seděla v autě spolu s Mirkou. Sama utrpěla vážná zranění, to nejtěžší je však způsobené ztrátou milované dcery.

farah ( 1. prosince 2011 19:24 )

jsem to myslela na všechny aktéry, jak z novin, tak i tam volající a nemusí být ani kamarádi, klidně jen známí, na vsích a městečkách vědí všichni všechno a všech...

brekekesalami ( 1. prosince 2011 16:59 )

copa fuuuj, spíš fuuuj ti lidi, co se jim ozvou. Takový "kamarády" bych taky chtěla kolem sebe mít

vampireheart ( 1. prosince 2011 16:38 )

Desetibojar - lip bych to snad nerekl

farah ( 1. prosince 2011 16:37 )

i to je možné, vždyť platí i jen za tipy, třeba někdo ze známých...inzerují to snad v každém článku o tragédii: znali jste xx, zavolejte, tipy odměníme, fuuuuuuuuj

inkanela ( 1. prosince 2011 15:37 )

hyeny

Zobrazit celou diskusi