Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Místo svatby pohřeb: Snoubenec Mirky šel v bílém za rakví

Autor: INT, jsim - 
30. listopadu 2011
16:01

Rodiče jí chtěli vystrojit svatbu, místo toho museli připravit pohřeb. Slzy truchlících ve středu odpoledne zkropily bílou rakev, v níž ležela nevěsta Mirka (†30), která se v den své svatby zabila v autě. S ní zemřelo i její nenarozené děťátko, které už pět měsíců nosila pod srdcem. Mirku na poslední cestu vyprovodil její milovaný Miro. Jako jediný ze smutečních hostů oblékl bílé šaty. V těch si měl Mirku vzít...

Sychravý listopad jen dokresloval ponurou atmosféru. Na rudnickém hřbitově se s Mirkou Kandrovou loučily desítky lidí. Všichni v černém, mezi nimi smutně zářila sněhobílá rakev a jeden muž v bílém. Byl to ženich Mirek, který si měl vzít Mirku za ženu. Ta se však svatby, ani šťastného manželství, nedožila.

Podle serveru Pluska.sk se s nevěstou přišla rozloučit řada lidí, mnoho z nich mělo na svých kabátech připnutou bílou stužku. Její kamarádi pak do hrobu se slzami v očích házeli bílé růže.

Se svým přítelem plánovala Mirka společnou budoucnost, děti chtěli vychovávat právě ve slovenském Rudníku, odkud Mirka pocházela. Na prvního potomka by nemuseli čekat nijak dlouho. V době tragické autonehody byla Mirka v pátém měsíci těhotenství.

Čelní střet s protijedoucím vozidlem poblíž obce Hodkovce (okres Košice - pozn. red.) však jejich plány zpřetrhal. A pozůstalým zbyly jen oči pro pláč. "Je to pro všechny velmi těžké. Ještě jsme se ze šoku nevzpamatovali," prozradil slovenskému tisku bratranec nevěsty Jozef Kandra (28). Nevěsta svým těžkým zraněním podlehla na místě. Svatební veselí tak vystřídaly plány na pohřeb.

Pečovala o staré a se snoubencem si sama opravovala domek

V posledních letech se Mirka živila v Německu péčí o staré lidi. Se svým nastávajícím se seznámila více než před rokem a byla to láska na první pohled. Když pak po čase zjistili, že je Mirka těhotná, neváhali a začali chystat veselku.

Stranou tak musela jít rekonstrukce rodinného domku jejích rodičů, který se svým nastávajícím vlastními silami zvelebovali. Miro, pracovník okenářské firmy, si nemohl svou drahou polovičku vynachválit - práce na jejich domečku zastala dost.

Práce v zahraničí se pak vzdala. Novému času její bratranec sdělil: "Mirka se rozhodla, že se konečně usadí a zůstane doma." Smyk na zledovatělé silnici, po níž jela Mirka ráno před svatbou ke kadeřnici, však vše změnil.

Neteř si havárii nepamatuje

V autě s Mirkou seděly i její matka, sestra a neteř. K nehodě se však vyjádřit odmítly. Dle informací Nového času skončila Mirčina maminka v nemocnici s poraněným hrudníkem, zlomenou klíční kostí a četnými řeznými ranami.

Nevěstina starší sestra si poranila hlavu. Relativně nejlépe dopadla neteř Simona. "O tom, co se stalo, nechce Simonka hovořit. Ani si to kvůli šoku nepamatuje," dodal Mirčin bratranec.

livin ( 1. prosince 2011 04:51 )

Nikdy jsem se do diskusí nezapojovala, ale tohle je hrůza. Rodině přeji hodně sil a posílám upřímnou soustrast všem pozůstalým.

jahodove_ticho ( 1. prosince 2011 00:56 )

Dostat smyk na rovince, to už musí bejt sakra kumšt v rukách a nohách...

adorator ( 30. listopadu 2011 22:17 )

no ona to bohužel byla její vina

turbulence ( 30. listopadu 2011 21:25 )

To ho šmejda co to udělal bych nechal popravit škoda že unás to nejde!!!!!

libor123 ( 30. listopadu 2011 20:22 )

Strašná tragédie upřímnou soustrast všem pozůstalým.

Zobrazit celou diskusi