Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dvojice obviněná z vraždy místostarosty Vytopila je ve vazbě

Autor: Gabriela Peringerová - 
26. listopadu 2011
08:55

Už sedí! Filipa O. (37) a Radku O. (46), které policie obvinila z vraždy místostarosty Aleše Vytopila, poslal soudce Městského soudu v Brně  v sobotu brzo ráno do vazby. Blesku to potvrdila mluvčí policie Petra Vedrová. „Soudce v noci uvalil vazbu na oba obviněné z vraždy místostarosty brněnské městské části Židenice,“ řekla Vedrová.

 

O vazbě soudce rozhodl hned z několika důvodů. „Kvůli obavě, že utečou, budou se skrývat a ovlivňovat doposud nevyslechnuté svědky,“ doplnila informace mluvčí brněnského městského soudu Gabriela Stočková. Upozornila, že rozhodnutí není pravomocné. „Muž podal na místě stížnost. Žena si nechala lhůtu na rozmyšlenou,“ dodala Stočková.

 

Policisté se domnívají, že důvodem k vraždě Vytopila byly složité podnikatelské a milenecké vztahy mezi bývalými manželi Filipem a Radkou O. a milenkou Vytopila Pavlou A. (28). Ta totiž měla s Filipem O. vztah a dítě. V okamžiku, kdy s ní začal Vytopil chodit, vztahy se mezi zmíněnými osobami začaly vyostřovat „Chtěl se stát čtvrtým vrcholem trojúhelníku,“ uvedl jeden z policistů.

 

„Sedmatřicetiletý muž a šestačtyřicetiletá žena pak místostarostu zavraždili a jeho tělo zakopali v lese. Zatkli jsme je ve středu a o den později jsme je obvinili z vraždy,” řekl v pátek k případu ředitel jihomoravských policistů Tomáš Kužel. Tělo místostarosty našli policisté podle informací Blesku v hrobu poblíž obce Polánka na rozhraní Brněnska a Třebíčska.

 

Ženu zadrželi policisté v Brně, jejího bývalého muže zatkla zásahová jednotka v Rouchovanech na Třebíčsku. Jen pár kilometrů od Hrotovic, kde chtěl Vytopil od Onderky koupit bar.

tigress ( 27. listopadu 2011 00:06 )

A ten Blesk mě fakt baví.. celou dobu Radka O. a Filip O. a v závěru článku věta".. kde chtěl Vytopil od Onderky koupit bar"

marie60 ( 26. listopadu 2011 09:33 )

 Ta exmanželka je pěkná svi.ně.V té druhé šanci brečela a naříkala na toho svého ex, že ji okradl a ted´ s ním vesele zavraždí člověka.Trest smrti by byl zde vítán.

Zobrazit celou diskusi