Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Moderátoři Událostí ČT končí, televize bojuje o diváky

Jolana Voldánová, Roman Pistorius a Marcela Augustová - moderátoři, kteří jsou na hraně a možná opustí Události
Jolana Voldánová, Roman Pistorius a Marcela Augustová - moderátoři, kteří jsou na hraně a možná opustí Události  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, jos - 
24. listopadu 2011
13:13

Moderátoři hlavní zpravodajské relace České televize Události mají skončit, dostanou ale šanci v jiných pořadech. Tímto radikálním krokem bojuje ČT s konkurencí na komerčních televizích.

Informaci o reorganizaci přinesly čtvrteční Hospodářské noviny. Události bude místo dvojic nově uvádět jeden redaktor, bude je připravovat nový editorský tým a prodlouží se z 33 minut na hodinu.

Ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal se chystá pořad proměnit během března.Namísto nynějších moderátorů televize hledá nové tváře, vybírat bude interně.

Skončí pravděpodobně všichni moderátoři, tedy Bohumil Klepetko, Josef Maršál a Roman Pistorius, u moderátorek je podle deníku situace zatím nejistá; zatímco Jolana Voldánová a Marcela Augustová mají šanci Události uvádět dál, skončit má Iveta Toušlová.

Proměněné Události by podle HN kromě Voldánové nebo Augustové mohli nově uvádět Jakub Železný nebo Daniela Písařovicová. Očekává se, že do výběru se zapojí i generální ředitel ČT Petr Dvořák. Ten připustil, že se změní grafika pořadu.

scaramonte ( 8. prosince 2011 12:06 )

Pán se tam snaží, ale je na to sám s nedokonalý vybavením. Tam je třeba směřovat veřejnoprávní peníze, a ne ČT - tu ať si financuje vláda z úplatků od těch, kterým posluhuje! Tady - http://www.czechnewstv.cz/index.php

scaramonte ( 8. prosince 2011 12:04 )

Tak hlavně by měl diváky zajímat jeho vlastní názor! Ale to by napřed nějaký musel mít a ne jen papouškovat kecy provládního meainstreamu co mu tam nějakej dosazenej panák napíše, že? Měli by si vzít příklad ze soukromé CZECHNEWS TV! Tam jsou zprávy podávány skutečně jak to má být - výhradně jen kriticky k prohnilému panujícímu systému! Má pouze tu vadu, že je příliš amatérský. Tam by měli dát tyhle moderátory a umožnit vysílat skutečné zprávy z technicky kvalitních studií na Kavkách a ne furt jen ty přisluhovačský slátaniny!

petty-ze ( 25. listopadu 2011 13:51 )

Je to dobře, že tito moderátoři končí, jsou tam už léta a jsou okoukaní, zprávy jsou šedivé, nudné a nezáživné. Je potřeba omlazovat a modernizovat. Zvlášť Janečkova protěžovaná ex-milenka Toušlová měla skončit už dávno, je ve třech pořadech a nedá se už na ní koukat!

lyznik008 ( 25. listopadu 2011 09:08 )

Milá GEVI,sleduji vaše poučování co je a co není v soudobé češtině povoleno.Je samozřejmé,že výrazy jako hokejisti,policisti můžou,moct atd.jsou povoleny,ale jak sama píšete tahají za uši a ve veřejnoprávní tv by se měli držet ustálených výrazů.Působí přinejmenším směšně když na otázku sportovní red.Niklové - Můžou fotbalisti vahrát dostane odpověď od osloveného trenéra - Ano,fotbalisté Plzně mohou vyhrát.Ještě hůř toto působí v písemném projevu např.na čt 24 v titulcích.Může se stát,že ve vysílání čt z Brna začnou moderátoři používat podle vašich zásad "hantec"a to teprve bude mazec.

cat17 ( 24. listopadu 2011 21:31 )

a lucie borhyová mě navíc dost rozptyluje.

Zobrazit celou diskusi