Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec pražské koalice ČSSD a ODS: Šťastný bude jednat s TOP09

Předseda pražské ODS navrhl ukončení koaliční spolupráce s ČSSD. Podle něj by ODS měla o společné budoucnosti jednat z TOP09
Předseda pražské ODS navrhl ukončení koaliční spolupráce s ČSSD. Podle něj by ODS měla o společné budoucnosti jednat z TOP09  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
21. listopadu 2011
18:48

Vachrlatá spolupráce ČSSD a ODS v Praze je u konce. Předseda pražské ODS Boris Šťastný navrhl regionální radě strany, aby koalici ukončila a začala jednat s TOP09. Ta jeho návrh schválila.

Občanští demokraté po volbách spolupráci s vítěznou TOP 09 odmítli a utvořili koalici s ČSSD. "Praha se v koalici ODS a ČSSD, kterou provází řada neshod a střetů, řítí do rozpočtové pasti v podobě drastického zadlužení a neschopnosti úspor investičních i běžných výdajů ve všech resortech," uvedl ale Štastný.

Šťastný ve svém prohlášení řekl, že se jedná o jeho osobní návrh, který zatím se svými spolustraníky nekonzultoval. Byl podle svých slov připraven se buď vzdát své funkce, nebo regionální radu požádat o udělení mandátu pro jednání s TOP09.

Předseda pražské ČSSD Petr Hulínský potvrdil, že vztahy v pražské koalici jsou už delší dobu napjaté. Pokud by se pražská ODS opravdu rozhodla odejít z koalice, jednala by podle něho také sociální demokracie s ostatními partnery včetně TOP 09 o novém uspořádání v čele pražské radnice.

a777 ( 22. listopadu 2011 12:11 )

Ale Štvanici nám znova nepostavěj, když to ta jugoška Udženija , co její brácha má stavební firmu, nechala sbourat...

komodor ( 22. listopadu 2011 06:16 )

No dyt jo at si to Borisek vyzere do konce. Doufam ze topka na to skoci. Laudat teda urcite. No a asi Svoboda nejni ten jejich pravej stranickej kadr tak se ho elegantne chtej zbavit. Socanum to muze pomoct kdyz se zbavi Breziny a Hulinskeho. Tak modroftaci jen tak dal.

oldrichs ( 22. listopadu 2011 06:07 )

A není to snad jedno? Nám voličům se vysmáli hned po volbách.

va45 ( 22. listopadu 2011 02:29 )

pohádko umíš krom toho,že je tady u tebe každý vůl,magor a blbec ještě něco jinýho.On totiž ten větší vůl,magor a blbec to říká tomu menšímu.Když ve škole rozdávali rozum tak ty jsi tam šel dvakrát a proto jseš tak chytréj a druzí...............

letajici_svec2 ( 21. listopadu 2011 23:11 )

tři čuníci jdou pěkně za sebou ODS, CSSD a TOP09 -tak se jmenujou

Zobrazit celou diskusi