Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jordan (9) přežila dva dny v bouraném autě s mrtvým tátou

Devítiletá Jordan přežila dva dny ve vraku automobilu se svým mrtvým otcem
Devítiletá Jordan přežila dva dny ve vraku automobilu se svým mrtvým otcem  (Autor: reprofoto ABC.com)
Autor: šim - 
15. listopadu 2011
12:27

Devítiletá Američanka Jordan prokázala obrovskou statečnost, která jí zachránila život. Dva dny přežila vedle mrtvého otce v nabouraném autě, než ji našli. Živila se suchary a pila energetické nápoje. V noci musela bojovat s mrazem, teplota totiž klesala pod nulu.

Jordan vyjela v pátek večer se svým otcem Dougem natankovat benzín, cestou domů ale bourali. Jejich auto zatím z neznámých příčin vyletělo ze silnice a skončilo na střeše v hlubokém příkopu. Naneštěstí se nehoda stala v odlehlé oblasti Severní Karolíny a posádka zůstala bez pomoci.

Při nehodě navíc zahynul Jordanin otec a ona zůstala uvězněná ve vraku vozidla. Dívenka se sice snažila volat o pomoc, ta ale nepřicházela. V autě našla pouze suchary a energy drinky, kterými se po dva dny živila. Během noci navíc musela snášet mráz, teploty totiž klesaly pod nulu.

Po dlouhých dvou dnech se Jordan dočkala záchrany. Kolemjdoucí si všimnul vraku auta a zavolal záchranáře. Hasičům trvalo přes hodinu, než holčičku z auta vystříhali. „Byla okamžitě převezená do nemocnice. Žádné závažnější zranění neutrpěla,“ řekl pro televizi ABC zasahující seržant David Clifton.

„Byla ohromně statečná. Bylo jí jasné, že její otec nežije. Prožila velký šok, ale věříme, že se brzy zcela zotaví,“ dodal Clifton.

jjjjjjjjjj ( 15. listopadu 2011 14:26 )

a nikdo je nepostrádal, protože na tom odhledlém místě žila sama s otcem... matka jí zemřela,když byla ještě malá.. ..klasická americká pohádka..jsem na tebe hrdý synu..

Zobrazit celou diskusi