Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pirát, co ohrozil kamarády Rottrové: Bydlí jako bezdomovec?

Autor: Jiří Čada, Ondřej Požár - 
8. listopadu 2011
19:48

Až osm let za mřížemi hrozí podnikateli Jánu Č. (48) z Brna, který před několika dny na dálnici D1 na Jihlavsku vybržďoval vozidlo, které převáželo na koncert do Českých Budějovic muzikanty zpěvačky Marie Rottrové. Policisté na Vysočině se nyní chystají muže obvinit ze zločinu obecného ohrožení.

„Dálniční policisté už zahájili s mužem trestní řízení, ale případ předali k dořešení kriminalistům do Žďáru nad Sázavou,“ řekla Blesku v úterý mluvčí jihlavských krajských policistů Dana Čírtková. Obvinit Jána Č. se policisté rozhodli na základě usvědčujících záznamů z kamer mýtných bran a desítek snímků, které policistům předal také jeden z posádky ohroženého vozidla.

„Já se dozvěděl až dnes od deníku Blesk, kdo nám vlastně na dálnici usiloval o život. Přitom jsem před pár minutami mluvil s policisty, ale ti mě odmítli jméno toho člověka sdělit,“ rozčiloval se řidič mercedesu Jiří Kučera, který muzikanty převážel.

Řidič černého Audi A4 Ján Č. začal muzikanty vybržďovat na 111 kilometru poté, co mu mercedes s kapelou včas neuhnul z levého pruhu. Dokonce pak na dálnici zastavil a chtěl si to s Jiřím Kučerou vyřídit ručně. Policistům se pak snažil namluvit, že zastavil kvůli koloně před ním. Dálniční kamery ho však usvědčily ze lži.

Blesk v úterý hledal dálničního piráta v centru Brna, kde má mít trvalé bydliště. Suterénní byt pětipatrového domu však podnikatel pronajímá a úředně je přihlášen na brněnském magistrátu, jako desítky brněnských bezdomovců.

Podnájemník v jeho bytě Blesku kontakt na Jána Č. odmítl poskytnout. „Naposledy jsem ho tu viděla asi předevčírem. Skutečně jezdí v černé audině, ale vyskytuje se tu jen sporadicky. Asi jen když si přijede pro nájemné,“ tvrdila jedna ze sousedek.