Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obama, Gates a Zuckerberg se loučí: Budeš nám chybět, Steve!

Autor: INT, zuf - 
6. října 2011
13:19

Génius, technologický vizionář, odvážný inovátor a dobrý přítel, to jsou jen některé z charakteristik, které si vysloužil Steve Jobs. Zakladatel společnosti Apple a duchovní otec iPodu, iPhonu a počítačů MAC ve středu podlehl rakovině slinivky ve věku 56 let acelý svět truchlí a posílá kondolence.

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, zakladatel sociální sítě Facebook

"Děkuji, že jsi byl můj učitel a přítel. Děkuji ti, že jsi mi ukázal, že lze změnit svět."

Bill Gates, bývalý šéf společnosti Microsoft

Melinda Gates (47), manželka slavného miliardáře, skončila na šestém místě Melinda Gates (47), manželka slavného miliardáře, skončila na šestém místě | čtk, reuters, profimedia.cz
„Zpráva o smrti Steva Jobse se mě upřímně dotkla. Melinda (manželka Gatese) a já posíláme svou upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům i každému, koho Steve svou prací ovlivnil.

Steve a já jsem se poprvé potkali před 30 lety a byli jsme kolegové, konkurenti a přátelé více než polovinu našich životů. Málokdy svět spatří někoho, kdo má tak tak výrazný vliv na mnoho dalších generací, jako měl Steve.

Pro ty z nás, kteří měli štěstí s ním pracovat, to byla obrovská čest. Steve mi bude nesmírně chybět."

Barack Obama, prezident USA

Barack Obama, prezident USA Barack Obama, prezident USA | ČTK
Michelle (manželka) i mě odchod Steva Jobse velmi zarmoutil. Steve patřil mezi největší americké inovátory - měl odvahu myslet jinak, víru, že může změnit svět, a dost talentu, aby to dokázal... A tím, že změnil svůj talent v reálné příběhy, přinesl radost miliónům dětí i dospělých.

Steve zastával heslo, žít každý den tak, jako by byl poslední. A protože tak opravdu žil, změnil naše životy, celá průmyslová odvětví a dosáhl jednoho z nejvzácnějších cílů v historii lidstva: změnil způsob, jakým se my všichni díváme na svět...

Michelle a já posíláme naše myšlenky a modlitby Stevově manželce Laurene, jeho rodině a všem těm, kteří ho milovali.“

Michael Bloomberg, starosta města New York

Newyorský prezident Michael Bloomberg jde příkladem, byl darovat krev Newyorský prezident Michael Bloomberg jde příkladem, byl darovat krev | profimedia.cz
"Amerika dnes ztratila génia, kterého si budeme pamatovat stejně jako Edisona a Einsteina, a jehož nápady formovaly svět pro řadu dalších generací, které přijdou.

Zas a znovu po celá desetiletí Steve Jobs nahlížel do budoucnosti a přinášel ji do života, dříve než většina lidí vůbec viděla horizont. Steve nám dal víc než jen chytré telefony a iPady, jeho víra, že technologie může změnit způsob života, nám přinesla znalosti a sílu proměnit tvář civilizace..."

Arnold Schwarzenegger Arnold Schwarzenegger | Isifa.com
Arnold Schwarzenegger, bývalý guvernér Kalifornie

"Steve prožíval kalifornský sen každý den svého života a změnil svět a inspiroval každého z nás. Díky, Steve."

justine ( 6. října 2011 13:54 )

Omlouvám se za překlepy, píšu rychle, protože mě to opravdu rozčililo...

justine ( 6. října 2011 13:53 )

Prosím autora článku, ať si po sobě přečte, co napsal - nabo asi spíš eněkde stáhnul a přeložil - a snad si uvědomí, co za nesmysl v čláknu je: Steve Jobs se vyjadřuje k vlastní smrti? Kdyby to byla jen chyba v nadpise příspěvku, ale v textu v závorce je to znova (Melinda, manželka Jobse)!! obzvláště u takového typu článku trapná chyba..

Zobrazit celou diskusi