Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Srna zmírala uvízlá v plotě

Autor: Ivana Žáková - 
19. září 2011
16:10

O život zoufale bojovala mladá srnka, která uvízla v plotě zahradkářské kolonie v Orlové na Karvinsku. Vpasovala se mezi škvírou a zdí tak nešťastně, že bez lidské pomoci by zemřela.

„Pohled na vyděšenou a vysílenou srnku byl akorát k pláči. Chtěli jsme jí pomoci, ale nešlo s ní vůbec hnout. Měli jsme strach, že srnce ještě více ublížíme,“ řekli Blesku lidé, kteří mají v kolonii zahrádky. Zavolali proto strážníky a také hasiče.

„Srnka uvízla v plotě ve škvíře mezi zděnou částí a svislou trubkou, pevně držící v zemi. Viditelně smutná srna, která v překvapivém sevření nechápala, proč se najednou nemůže ani pohnout, jakoby již očekávala pomoc člověka,“ popsal Blesku mluvčí severomoravských hasičů Petr Kůdela.

Jak dodal, srnku vysvobodili velmi rychle a elegantně. Během deseti minut přeřízli svislou plotovou trubku zakrytou tkaninou pomocí rozbrušovací pily těsně nad srnou. Ostrý horní konec trubky, která zůstala pevně v zemi, pak oblepili izolační páskou a srnku vytáhli svisle nahoru do volného prostoru ven. „Protože měla jen několik odřenin, pustili jsme ji bez další zdravotní prohlídky do lesa,“ konstatoval Kůdela.

zlymikes ( 19. září 2011 19:29 )

nebylo by vhodnější se věnovat více lidem,co strádají?

Lucio1 ( 19. září 2011 18:27 )

Asi tak..Také jsem zachraňoval srnku,strčila hlavu do oka plotu,dělala takový randál že jsem měl strach aby to nevypadalo že jí morduju..

zanetrix ( 19. září 2011 18:12 )

z tebe guláš ty de*ile!

Zobrazit celou diskusi