Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hospodský (61) zastřelil manželku (†41), pak se pokusil zabít

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: sč, mivr - 
22. července 2011
21:31

AKTUALIZOVÁNO: Policie v Topolné na Uherskohradišťsku vyšetřuje případ vraždy a pokusu o sebevraždu. Majitel vyhlášené hospody a zapálený myslivec zastřelil manželku, pak se pokusil zabít. Prý šlo o zkrat ze žárlivosti.

V Topolné blízko Uherského Hradiště místní policie vyšetřuje rodinný masakr. Muž zastřelil po patnácté hodině odpolední ve vlastní hospodě Hubert, kde se natáčel film Fontána pro Zuzanu, manželku, pak se pokusil o sebevraždu. Přivolaní vyšetřovatelé zatím vyslýchají svědky.

"Často pil a byl agresivní. Asi na mladší ženu žárlil. Často se hádali. Slyšeli jsme tři až pět výstřelů," řekli místní štamgasti. Podle policie popadl muže amok, který vyvrcholil tím, že ji v zadní místnosti podniku zabil.

Žárlivý myslivec

"Celý život pil, v poslední době nezřízeně. A k tomu žárlil. Dalo se něco takového čekat, ale ne až taková hrůza," sdělil jeden ze zastupitelů obce, který si nepřál být jmenován.

Místní dodali, že to byl milovník lesní zvěře a myslivec. "Byl to doslova srdcař myslivosti," shodli se. To ale mimo jiné i znamenalo, že měl arzenál zbraní. Podle posledních zpráv manželku, která prý byla okolím oblíbená, zastřelil pistolí ráže devět milimetrů. Žárlivý muž je momentálně v nemocnici. Už prodělal náročnou operaci, ale je stále v kritickém stavu.

Vypadali šťastně

Manželství podle místních obyvatel nemělo problémy. Měli třináctiletého syna a vypadali šťastně. Kdo se teď bude o chlapce starat, je zatím ve hvězdách. V úvahu by připadala jen babička, ale ta je na tom zdravotně špatně.

"Já to nechápu. Taťku jsem znal. Musel mít hrozný zkrat. Vždy se mi zdálo, že spolu vycházejí dobře," řekl syn (34) muže z prvního manželství.

marmelada ( 23. července 2011 18:28 )

nemá mít kdekdo zbraně a asi takový člověk nemlě být myslivec.Nikdo si nevšiml,že je emotivní,popudlivý?

rudyptak48 ( 23. července 2011 17:42 )

Neznáte ten pokřik ze stadionů... hop..? Když chlap nemá v kapse pistoli, není chlap. To by se dalo téměř srovnat. Se zbraní to jde velmi lehce... jen namířit a zmáčknout spoušť. Z našich chlapů se stávají zbabělci. Dříve se spor vyřešil pěstní domluvou. Byly nějaké modřiny, nebo vyražený zub. Proč je mezi lidmi tolik zbraní? Copak se svět dočista zbláznil? Lidé si neváží ani svého života, natož cizího. Kam až chceme zajít? Zdá se, že nám chybí další světová válka, abychom se mohli vzájemně zabíjet.

boball ( 23. července 2011 10:30 )

A nebo taky starýho, ožralýho myslivce a hospodskýho v jedný osobě

zlymikes ( 23. července 2011 07:38 )

hledej ženu,ďábla nebo politika ,ale ono to vyjde na stejno

Zobrazit celou diskusi