Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Umřel kvůli droze z Amsterdam shopu?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: Kateřina Kycltová, Kjos - 
3. července 2011
19:44

Pražští policisté museli zasahovat v bytě sedmatřicetiletého muže, který se předávkoval drogami. Podle informací Blesku u něj policisté našli novou syntetickou drogu, která se prodává v Amsterdam shopech pod názvem »sběratelské zboží«.

„Mohu potvrdit, že jsme zasahovali v pátek v podvečer v holešovickém bytě v Tovární ulici. Muž, který zde byl nalezen mrtvý, zemřel bez cizího zavinění,“ vyloučila násilnou smrt policejní mluvčí Eva Miklíková s tím, že množství a druh drogy v mužově těle ještě upřesní nařízená soudní pitva.

Podle informací Blesku si muž krátce před smrtí vzal velké množství syntetické drogy, která se prodává v takzvaných Amsterdam shopech jako »sběratelské zboží«.

Určité množství drogy dokonce policisté na místě zadrželi. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování však nemohu upřesnit, jestli šlo o drogu z takzvaného Amsterdam shopu,“ dodala mluvčí.

Amsterdam shopů je po republice hned několik. Jejich provozovatel v nich prodával drogy, které nebyly na seznamu omamných a psychotropních látek. Minulý týden ale seznam prošel novelou a několik obchodů tak policisté mohli zavřít – například i ten pražský v Seifertově ulici.

brekekesalami ( 3. července 2011 22:53 )

že pochybuješ

ales1 ( 3. července 2011 20:51 )

no tak když to říká Blesk, tak je to určitě pravda

gevi ( 3. července 2011 20:48 )

ale občas mě v těchto situacích napadá to příslovečné: kdo chce kam...

Zobrazit celou diskusi