Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Měníte řidičák na poslední chvíli? Pište nám zážitky z úřadů!

Ilustrační foto
 (Autor: Martin Mithofer)
Autor: Jan Jedlička, ida - 
3. ledna 2011
10:55

Dejte si veliký pozor, pokud si hodláte sednout za volant. Můžete mít stejně jako dalších 300.000 řidičů neplatný řidičák a při policejní kontrole dostat dvoutisícovou pokutu! O povinnosti vyměnit si řidičské oprávnění byli řidiči informováni již několik měsíců jak ze strany úřadů, tak médií. Proč si je tedy nevyměnili včas?

Ještě jednou si pořádně zkontrolujte datum vydání vašeho řidičáku. Pokud byl vydán v období 1. 1. 1994 do prosince 2000, bylo vaší povinností si ho do konce roku 2010 vyměnit. Pokud jste si výměnu nezařídili a přistihne vás policie, zaplatíte na místě dvoutisícovou pokutu nebo se správním řízením vás to bude stát ještě o pětistovku víc. Za výměnu řidičáku teď už budete muset také uhradit správní poplatek 50 Kč, do konce roku 2010 byla výměna zdarma.

Jste i vy čtenáři Blesk.cz ve stejné situaci jako 300.000 vašich kolegů? Kde se stala chyba, proč jste to nestihli? Nevěděli jste o nutnosti výměny nebo se vám nechtělo čekat ve frontě na úřadě? Řidičák nutně nepotřebujete a výměna tedy počká? Povězte nám váš názor v diskuzi pod článkem nebo pište na adresu tip@blesk.cz, velice nás zajímá!

mitie ( 4. ledna 2011 08:55 )

no nazdar, tak to jsem prosvihla!!!

petrzkopecku ( 3. ledna 2011 17:18 )

stačí čtečky otisku prstů a různé možnosti přístupu k informacím pro úřady. Totéž platí i pro platební karty.

Yarda ( 3. ledna 2011 17:12 )

proč se vlastně ty řidičáky musely hromadně vyměňovat? Chápal bych, kdyby si je museli vyměnit ti co jezdí za hranice všedních dnů, aby měli jednotné podle nařízení C. & K. Evropské Unie, ale ti co jezdí dvakrát týdně na nákup do hyperqelbu a na Dušičky se jedou poveselit na pradědečkův hrob by to IMHO mohli absolvovat s řidičákem co jim dali v autoškole. Nebo třeba pokud by vydání nového řidičáku bylo podmíněno nějakým vyšetřením nebo přezkoušením.

schitu ( 3. ledna 2011 16:25 )

Jo o tom to je.Ale ty ženský za to nemůžou a když o tom český človíček ví mooooooc dlouho dopředu a jde na poslední chvíli a ještě u toho nadává a řve na ně ,nic se mu nelíbí,pak nevím jak by kdo byl příjemnej.Mě by asi vyhodili za to,že bych jí někomu za to šoupla.

janemicha ( 3. ledna 2011 14:57 )

Nevíte jaké to je dělat s tak protivnýma lidma jako jste vy!!!!

Zobrazit celou diskusi