Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejstarší otec světa: První potomek v 94 letech

Ramajit a jeho první potomek - syn Vikramjeet
Ramajit a jeho první potomek - syn Vikramjeet  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, mivr - 
29. prosince 2010
19:35

Indovi Ramajitu Raghavovi je devadesát čtyři let. Nedávno se mu narodilo první dítě a stal se tak nejstarším otcem světa. Farmář z malé indické vesnice tak trumfl svého krajana, kterému bylo devadesát let, když se mu v roce 2007 narodilo miminko.

Ramajit Raghav je vitální stařík, což dokázal i tím, že se jemu a jeho jednapadesátileté ženě Shakuntale narodil jejich první potomek - syn Vikramjeet. Chlapec je zcela zdravé miminko. Ramajitovi je přitom neuvěřitelných čtyřiadevadesát let!

Muž žijící v malé indické vesničce Kharkhoda, kde se živí jako farmář, tak momentálně drží rekord nejstaršího otce světa. Z pomyslného trůnu rekordmana tak sesadil svého krajana, Inda Nanu Rama Jogiho. Tomu bylo devadesát let, když se mu v roce 2007 narodilo jeho v pořadí již dvaadvacáté dítě.

Ve formě ho udržuje přísná dieta

"Je skvělé, že jsem se stal nejstarším otcem světa," směje se stařík a pokračuje: "Cítím se jako Shiva. Dítě byl dar z nebes." Tímto dítětem prý ale nekončí. S manželkou chtějí ještě další děti! O budoucnost svých ratolestí se nebojí. "Umřu, jen když mě uštkne had a ti jsou daleko," prohlašuje sebevědomě Ramajit.

Svou dlouhověkost vysvětluje tím, že drží přísnou dietu a dodržuje zdravou životosprávu. Denně vypije litry mléka a sní jen půl kila mandlí a půl kila místního druhu másla.

djaba ( 6. ledna 2011 22:00 )

Tam v těch končinách se žije úplně jinak , tam to provozuje doslova každý s každým a každý se vším a kdykoliv. Nesrovnávejte to s kulturním jednáním v civilizovaném světě.

balin ( 5. ledna 2011 18:32 )

on to urobil rukami? tak to počujem prvý raz v živote

jakub-moravec ( 2. ledna 2011 08:38 )

(pro vonamula) Ale vždyť on to nikde nevyřvával,to příjde samo.Až vám bude 94, udělejte si potomka a pak to zkuste udržet pod pokličkou.Nejdříve toho bude plný Blesk a pak už celý svět i eskymáci a na Kamčatce. Vidím už teď jak jste diskrétní, že se neumíte podepsat.

jakub-moravec ( 2. ledna 2011 08:29 )

(pro ctenar) Ale pane,neurážejte Indii,že to zrovna říkáte vy co žijete v zemi kde je uzákoněna korupce,zlodějna ve velkém a.t.d. V Indii jsem byl a viděl vše živě a ne jen z literatury a nebýt tam toho vedra,možná by tam i chtěl žít.Je tam demokracie a svoboda a to je to hlavní co my v Česku nemáme.Tam do Indie by vyhnal všechny zloděje a tuneláře a tam by tak mohli krást krysám žrádlo.Když si neumíme udělat pořádek ve své zemi,pak by nekritizoval jiných.

jakub-moravec ( 1. ledna 2011 01:03 )

Vzpomněl jsem si,když jsem byl na Filipínách,tam se stal jeden případ kdy se muž v devadesáti chtěl oženit,ale uřady mohli dát povolení jedině tehdy, když se prokáže,že se ještě dovede milovat a na důkaz toto byly vyslání dva lidé z úřadu jako svědci,kteří potom dosvědčili,že viděli že se to jemu podařilo a pak teprve mohla být svatba. To se tam skutečně stalo.

Zobrazit celou diskusi