Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zatracené počasí: Nelétala letadla, oteplilo se a pořádně to klouže!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Kateřina Kycltová, Kjaj - 
20. prosince 2010
11:31

Počasí nám opět komplikovalo život. Kdo chtěl v neděli letět třeba do Londýna, měl smůlu. Celý den se tam prostě nelétalo! A na silnicích to v pondělí není o nic lepší. Místo sněhu padají mrznoucí srážky, takže to na nich pěkně klouže. A to nás čeká celý tento týden… Sníh by však měl vydržet až do Štědrého dne..

Let zrušen, takový nápis v neděli blikal u všech letů. A může za to sníh, který trápí celou Evropu. Letadlem jste se nedostali po celou neděli do Frankfurtu, Londýna, Paříže, Amsterdamu ani Bruselu.

Na pražském letišti bylo celkem zrušeno čtrnáct odletů a čtrnáct příletů. „Očekáváme, že podobná situace bude i v pondělí,“ uvedla mluvčí letiště Marika Janoušková.

Místo silnic kluziště

Lehké to ale neměli a nebudou mít ani řidiči aut. Bude to pěkně klouzat! „Ledovka se začala tvořit už během noci na pondělí a udrží se až do čtvrtka,“ předpověděla meteoroložka Dagmar Honsová. Můžou za to podle ní hlavně mrznoucí srážky.

Do pátečního Štědrého dne se také oteplí až k nule. Jelikož je ale sněhu všude hodně, měl by vydržet. Vánoce tedy budou na většině území bílé!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi