Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Česko zaplavují tuny nového sněhu! Chaos v dopravě!

  • Autor: jaj,jos - 
    14. 12. 2010
    11:08

    ONLINE: Jestliže si o víkendu silničáři i řidiči trochu oddychli, nyní opět válčí s přívaly nového sněhu. Čerstvý sníh hlásí všechny kouty České republiky. Navíc silně mrzne. Velké problémy s dopravou mají tradičně velká města - hlavně Praha. Kvůli silnému větru se na silnicích tvoří závěje, na Šumavě k ránu naměřili -27,5°C!

    17:21 - Na Vysočině místy váznou kamiony, odpoledne nemohly vyjet kupříkladu u Olešnice. Policisté vyjížděli přibližně k 24 nehodám, při nichž bylo vážně zraněno dítě, další člověk utrpěl lehké zranění.

    16:12 - Dva havarované kamiony zablokovaly v úterý odpoledne dálnici D8 v Krušných horách. Za nehodu v místech, kudy vede tah do Německa, může nejspíš uježděný sníh.

    15:31 - Na železničním přejezdu na východě Čech zemřel řidič. Vjel přímo pod vlak. Před sebou ho vlak po kolejích vláčel asi 300 metrů.

    15:11 - Mrazivé počasí dělá vrásky také rybářům. Sádky, kde jsou nyní kapři určení na vánoční stůl, zamrzají. Rybáři musí zejména v mělkých nádržích neustále hlídat, zda na hladině nevzniká led. Jinak hrozí, že se ryby udusí.

    14:49 - D1 u Humpolce je pod sněhem, auta jezdí pomalu, tvoří se kolony.

    14:17 - Mrazivý rekord padl i v Lenoře na Prachaticku, kde naměřili -20,6 stupně, dosavadní rekord z roku 1981 byl 20,4 stupně pod nulou.

    13:55 - Na Chomutovsku zůstávají kvůli závějím uzavřené dvě silnice. Neprůjezdná je komunikace z Loučné pod Klínovcem na Měděnec a mezi obcemi Kryštofovy Hamry a Výsluní.

    13:44 - Další oběť letošní zimy. Na východě Čech na železničním přejezdu zemřel řidič fordu. Vjel přímo pod vlak, který jej vláčel zhruba 300 metrů. Je pravděpodobné, že řidič před přejezdem nedobrzdil

    13:11 - Namrzlé a extrémně kluzké silnice nejsou v tomto počasí nic neobvyklého. Dejte pozor v Ostravě na Prodloužené ulici, namrzlý je tu asi stometrový úsek mezi Teskem a Makrem.

    12:43 - Asi na hodinu bude uzavřena silnice E55 u Obramovic na Benešovsku. Převrátil se zde náklaďák a náklad se vysypal na silnici.

    JAK VYPADÁ ZIMA U VÁS? POSÍLEJTE FOTO A VIDEO NA TIP@BLESK.CZ

    12:27 - Situace v dopravě je komplikovaná všude. Na Vysočině u Horní Libochové zapadly kamiony a zcela zablokovaly průjezd silnicí.

    12:15 - Komplikace jsou hlášeny také ze silnicie I/57 v úseku Jablůnka - Valašské Meziříčí. Do příkopu zde sjel kamion.

    12:01 - Provoz je omezen také v tzv."myší díře" pod Barrandovským mostem v Praze. Motoristé zde čekají v dlouhých kolonách.

    11:48 - Kvůli nedobrždění na kluzké silnici u Lochenic u Hradce Králové došlo k lehké nehodě dvou osobních aut. Naštěstí bez zranění. Podobné nehody hlásí téměř všechny kraje v ČR.

    11:37 - Že je totálně ucpané a neprůjezdné centrum Prahy, už nikoho nepřekvapuje. K špatné situaci přispělo i to, že městské části nedokázaly odklidit sníh z postraních ulic z minulého sněžení.

    11:28 - Provoz na Pražském okruhu na nájezdu na Novořeporyjskou spojku blokují čtyři stojící kamiony.

    11:20 - V Libereckém kraji napadlo do rána místy přes deset centimetrů sněhu a dál výrazně sněží. Silnice jsou sjízdné jen s obtížemi, situaci komplikují kamiony.

    11:12 - Přívaly nového sněhu uzavřely v úterý dopoledne silnici z Ostravice na Bílou na Frýdecko-Místecku. Komunikace patří mezi hlavní tahy směrem na Slovensko.

    11:05 - Největší mráz v úterý ráno hlásili meteorologové z šumavské obece Horská Kvilda, kolem páté hodiny ranní tam naměřili -27,5 stupně Celsia.

    11:00 - V Jeseníkách se kvůli novému sněhu zvýšila hrozba pádu lavin na třetí stupeň pětibodové škály.


    Uzavřené silnice

    I/56 Ostravice – Staré Hamry – Bílá, okr. Frýdek–Místek

    II/210 Mnichov stáčírna – Poutnov, okr. Cheb

    II/223 Horní Halže – hotel Nástup, okr. Chomutov

    II/223 Výsluní – Rusová, okr. Chomutov II/240 Polepy – Chodouny, okr. Litoměřice

    III/2194 Nové Hamry – Jelení, okr. Karlovy Vary Zdroj:

    Zdroj: dopravniinfo.cz


    Sníh, mráz a sněhové jazyky...

    Silné sněžení, závěje a sněhové jazyky ochromí v úterý Česku republiku. Výstraha meteorologů platí pro všechny kraje od úterních 12:00 do středečního poledne.

    Sněhové jazyky můžou podle meteorologů vzniknout na celém území. Vysoký stupeň nebezpečí hrozí na silnicích v Čechách, kde se v místech nad 700 metrů mohou tvořit závěje.

    V horských oblastech na severu území a také místy na Českomoravské vrchovině napadne do středy 10 až 20 centimetrů, ojediněle kolem 30 centimetrů sněhu. V Jeseníkách se kvůli novému sněhu zvýšila hrozba pádu lavin na třetí stupeň pětibodové škály.

    Uvázlé kamiony zcala zablokovaly místní silnici u Horní Libochové na Vysočině.

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/on-line-pripadne-az-30-centimetru-snehu-na-silnicich-hrozi-naledi-a-zaveje-1o4-/domaci.asp?c=A101214_103533_domaci_jj

vilma90 ( 23. prosince 2010 18:54 )

Všechno to jsou kecy o globálním oteplování. Spíše by se mělo mluvit o globálním ochlazování. Vždyť padají studené teplotní reekordy. Já při této předopvědě budu mít codělat, abych neumrzla doma, protože nebudu mít peníze na topení. Mám totiž dluhy již z minulé zimy a klepu se nejen zimou, ale i strachy. Zima je a byla vždy zlá, ale tohle je čím dál horší. A raději se utpím ve vodě než v dluzích

husqarnowicz ( 14. prosince 2010 17:06 )

Právě tohle je globální oteplování. Název onoho jevu je však zavádějící. Tam, kde bylo dosud hezky,bude hezky a tepleji ještě víc. No, a tam kde bylo dosud převážně hnusně,jako např. u nás, bude ještě hnusněji.

quasimodo ( 14. prosince 2010 15:41 )

Mno kdyz kouknu na webkamery, tak velmi tezko hledam na dalnici u humpolce snih.

derek ( 14. prosince 2010 15:41 )

že by lhali ti zeleni s tím Bursíkem. Lhali až se z nich prášilo. Globální oteplování neexistuje jenom se na něm dobře vydělává a hodně moc.

olesja ( 14. prosince 2010 12:35 )

To jako že úředníci budou dohlížet, jestli nezaměstnaní správně drží lopatu????

Zobrazit celou diskusi