Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mráz v Praze zabíjí: 6 mrtvých od čtvrtka!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ap - 
5. prosince 2010
10:53

Mrazy udeřily a lidem bez domova nastaly těžké časy. Jde jim o život. Jenom v Praze umrzlo od čtvrtka šest lidí. Podle dostupných informací patřili všichni k pražským bezdomovců. Roli při úmrtí hrál i alkohol. Situaci mají navíc od pondělí zkomplikovat mrznoucí srážky. Pozor na náledí si tak budou muset dávat především starší lidi a řidiči.

Mrazivé počasí v Praze si vyžádalo  další dvě lidské oběti. V noci na neděli zemřela žena v lesoparku na pražském Jarově, už v sobotu večer našli mrtvého muže v centru Prahy. Od čtvrtka umrzlo v metropoli už šest lidí, od poloviny října dohromady devět. ČTK o tom informoval mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.Od pondělí platí navíc varování meteorologů.

Lékaři už nemohli pomoci

Krátce po půlnoci zemřela v parku v Malešické ulici za železniční tratí čtyřiapadesátiletá žena. Lékař už nedokázal pomoci ani muži, kterého našli v sobotu kolem 19:00 v křoví na Palachově náměstí, řekl Hulan.

Oba podle prvních informací lékařů zemřeli na podchlazení. Stejný osud potkal i zhruba padesátiletého muže, patrně bezdomovce, jehož tělo bylo nalezeno v sobotu časně ráno vedle prodejny v Praze-Libni.

Alkohol a mráz zabíjí

Kombinace počasí a alkoholu zabila už v pátek dvaačtyřicetiletého muže, který ležel u vchodu do metra Zličín. Další dva mrtvé našli v Praze ve čtvrtek. "Přesnou příčinu všech úmrtí budou lékaři znát teprve po pitvě," řekla mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Pražští strážníci od pátku kvůli silným mrazům častěji kontrolují místa, na kterých přebývají bezdomovci. Zaměřují se především na opuštěné objekty, chatové kolonie a provizorní přístřešky.

Pozor na ledovku!

Varování vydali meteorologové. Mrznoucí srážky budou v pondělí odpoledne a večer místy vytvářet nebezpečnou ledovku.Varování platí téměř pro celé území České republiky do úterního rána.

Aby lidé omezili riziko pádu na ledovce, doporučují meteorologové omezit vycházení ven. Staří lidé by neměli vycházet ven vůbec. Řidiči by měli pamatovat na možnost, že se na cestách dostanou do zácpy a vybavit se na tuto možnost.

pepazdp ( 7. prosince 2010 15:13 )

Neuvěřitelné? Jak pro koho. Všechno, co se kolem nás děje vzešlo z doby přes devětaosmdesátým. K očistě společnosti může dojít až všechno , co z tý doby vzešlo, pomře. A legální existence KSČM tuhle agónii může ještě o hodně prodloužit.

annael ( 6. prosince 2010 19:36 )

Vy mi přídete čím dál víc jako takový moralista - teoretik. Zkuste si s několika lidmi, co si dobrovolně zvolili život na ulici, normálně popovídat. Bez moralizování. Jako rovný s rovným. Zjistíte, že jejich způsob života není o neochotě pracovat. Je to mnohem složitější. Ale na to musí přijít každý sám.

gogo ( 6. prosince 2010 15:39 )

Ano, jsou to spojené nádoby. Čím více miliardářů, tím víc bezdomovců...

gogo ( 6. prosince 2010 15:37 )

Ano, před rokem 1989 nepracovat bylo trestné. Stát však všem musel zajistit práci a všichni museli pracovat. Kdo pracovat nechtěl, byl odsouzen a musel pracovat ve vězení. Stát byl povinen zajistit práci i pro každého vězně. Dnes pracovat nemusí nikdo. Ale zdaleka ne každý má bez práce koláče.... Chtělo by to skutečně nestranný, poctivý a hloubkový sociologický průzkum v této oblasti... Jinak se budeme jen tak bavit stále dokola... Co je to na př. "převážně" ? 51 % ? 72 % ? 90% ? A o tom to je.. Já jsem osobně přesvědčen, že většina bezdomovců se nestala bezdomovci úmyslně a radostně.

gogo ( 6. prosince 2010 15:22 )

Takže za všechen hnůj a marast ve kterém se dnes nacházíme mohou jen a jen komunisté a děti komunistů. Jak úžasně prosté milý Watsone... Až neuvěřitelně...

Zobrazit celou diskusi