Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mráz si vyžádal další oběť: V Praze byl nalezen umrzlý muž

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto pro Blesk - Transhospital)
Autor: ČTK, mivr - 
1. prosince 2010
19:00

Kruté mrazy si vyžádala další, v pořadí již třetí letošní oběť. V Praze byl ve středu dopoledne nalezen umrzlý muž. Podle policie se jednalo o bezdomovce. Lidé bez domova trpí zimou asi nejvíce. Záchranáři k nim často vyjíždějí, protože jsou podchlazení.

Muž se našel ve středu dopoledne v areálu bývalé továrny Waltrovka v pražských Jinonicích. Lékař na jeho těle neshledal žádné známky násilí. "Byla nařízena soudní pitva," uvedla mluvčí pražských policistů Eva Miklíková.

Mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová, že záchranáři dnes zasahovali u třech mužů, které kvůli podchlazení odvezli do nemocnice. Šlo patrně o bezdomovce. Bylo jim 35, 50 a 60 le.

Muž, který byl nalezen umrzlý ve středu, je již třetí obětí velkých mrazů, které jsou v celé České republice. Prvním se stal bezdomovec minulý týden, jehož zmrzlé našli policisté minulý týden v Nových Butovicích v Praze, druhou obětí se před třemi dny stal muž v Brně.

zamlzena ( 2. prosince 2010 12:35 )

já myslela ,že zase první oběť / sylším tomuž po čtvrté a pořád jder o první oběť/ Kdoví kolik jich už je. Je tady nový středověk, budeme sbírat mrtvolky, protože v jednadvacátém století máme ještě žebráky.

sharkfish ( 1. prosince 2010 21:01 )

musim s tebou souhlasit, neb máš stoprocentní pravdu

gogo ( 1. prosince 2010 20:48 )

nemilosrdné zimy. Stal se obětí nemilosrdné morální a ekonomické situace tohoto státu. Člověk není zvíře aby si mohl vyhrabat noru a tak by měl mít právo na střechu nad hlavou. Když neustále jsou nám v této demokracii zdůrazňována lidská práva...

Zobrazit celou diskusi