Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pád letadla v Pákistánu: Zemřela celá posádka

Při nehodě letadla zemřela celá jeho posádka
Při nehodě letadla zemřela celá jeho posádka  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mivr - 
28. listopadu 2010
09:02

V pákistánském Karáčí v noci na neděli havarovalo nákladní letadlo. Při nehodě zahynula celá osmičlenná posádka stroje. Stroj se zřítil asi dvě minuty po startu do zastavěné části města, kde vyvolal mohutný požár. Hustě osídlenou oblast minul jen o několik stovek metrů.

Letoun odstartoval v neděli ve tři čtvrtě na dvě ráno z mezinárodního letiště v Karáčí. Údajně šlo o Iljušin-76 používaný pro přepravu humanitární pomoci nebo objemných nákladů. Stroj směřoval do Súdánu. Krátce po startu se zřítil do čtvrti obytných domů pro rodiny důstojníků pákistánského námořnictva.

V místě dopadu letounu se vytvořila velká ohnivá koule, televizní záběry místních stanic později ukázaly rozsáhlý požár obytných domů. Na místo se sjížděly hasičské vozy a sanitky. Dvacet domů bylo poškozeno nebo zcela zničeno. Podle posledních zpráv se ale pravděpodobně jednalo o rozestavěné budovy, které byly zřejmě neobydlené.

Podle očitého svědka stroji hořel jeden motor a to byla příčina tragédie, ale podrobnosti případu zatím vyšetřuje místní policie.

Zobrazit celou diskusi