Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidiči avie, který srazil dvě děti, hrozí 8 let vězení!

Autor: ČTK, val - 
12. listopadu 2010
12:42

Řidič (42) avie, který v září srazil v Brně dvě děti na přechodu pro chodce, hrozí osm let vězení! Vše nasvědčuje tomu, že auto neměl v dobrém technickém stavu.

Policejní vyšetřovatel obvinil v uplynulých dnech řidiče avie z obecného ohrožení. Nyní muži hrozí až osm let vězení. Řidič srazil děti z mateřské školky na přechodu pro chodce poté, co ztratil kontrolu nad vozem. Kolize se stala ve Fryčajově ulici v Brně-Obřanech.

Dvaačtyřicetiletý řidič porušil ve vztahu k technickému stavu vozidla důležitou povinnost, která měla za následek těžkou újmu na zdraví, uvedl mluvčí policie Pavel Šváb. Policie spis v nejbližších dnech předá státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby k soudu.

Zraněná dívka bojovala o život

V době neštěstí přecházelo ulici pod dohledem učitelek 34 dětí. Pedagožky používaly terčík, vyzývající řidiče k zastavení. Z kopce v tu chvíli sjížděl řidič nákladního auta. Vůz ale nebyl schopen zastavit a srazil dvě děti - chlapce a děvče.

Pětiletý hoch mohl být po ošetření v nemocnici propuštěn domů. Stav zraněné pětileté dívky byl mnohem vážnější. Několik dní bojovala v nemocnici o život. "Pak se ale situace zlepšila. Po několika týdnech byla propuštěna do domácího léčení," řekla mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.

libor123 ( 12. listopadu 2010 20:27 )

Tak taky napíši svůj názor. Na této ulici v Obřanech je to dost přehledné tak si myslím, že pokud učitelky viděli avii, tak mohli počkat. Ale je tady taky druhá strana mince jako řidič vím, že jsu povinen se plně věnovat řízení a sledovat situaci . Tak, že podle mě je jednoznačně vina na řidiči. Pokud vidím že jde někdo na přechodě tak samozřejmě zastavím. Ale na druhou stranu jak tady zaznělo někteří chodci si myslí, že mají absolutní přednost a nerozhlédnou se než na přechod vstoupí.

derek ( 12. listopadu 2010 16:32 )

A 8 let bych dal učitelkám za neschopnost myslet si ,že mají na přechodu absolutní přednost je na pováženou. Pochybyli při péči taky bych jim něco dal trest,podmínku či pokutu.

derek ( 12. listopadu 2010 16:21 )

tak roční podmínka a pokuta by stačily ,jestli mu zase nějakej plzenskej právník napaří 8let je to výsměch spravedlnosti.

nidab ( 12. listopadu 2010 15:29 )

nidab ( 12. listopadu 2010 15:06 )

Nic o tom nevíte a kvokáte blbosti.

Zobrazit celou diskusi