Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chřestýši prchali při čištění terária

Autor: čad, Kšim - 
24. října 2010
08:10

Jedovatí chřestýši venezuelští na útěku! Toho byl Blesk.cz svědkem v jihlavské zoo. Pracovníci zahrady museli nebezpečné plazy při čištění terária na chvíli umístit do přepravní bedny. Z ní ovšem uprchli.

Pro manipulaci s jedovatými hady platí přísná pravidla. Když si však takový chřestýš postaví svou malou hlavu a rozhodne se utéct, mají ošetřovatelé v mžiku plno starostí.

„Naštěstí tito hadi nejsou nijak moc rychlí,“ komentoval zoolog zahrady Jan Vašák, který se snažil jednoho z uprchlých plazů vrátit zpět do bedny. Jeho snaha však po dlouhé minuty připomínala spíše boj s větrnými mlýny.

Jednoho hada vrátil pomocí herpetologického háčku zpět, dva další mezitím z otevřené bedny prchli a zkoumali vykachličkovanou podlahu pavilonu plazů a opic. Na studených a hladkých dlaždicích byli naštěstí pomalí. Po chvíli se ošetřovatelům tři z plazů podařilo do bedny vrátit zpět. Čtvrtý chřestýší sameček hledal útočiště v odložené fotobrašně reportéra Nedělního Blesku. Také jeho však zoolog měl nakonec pod kontrolou.

Zobrazit celou diskusi