Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejslavnější paparazzi fotografie všech dob!

Autor: jaj, INT, Kšim - 
7. října 2010
17:28

Bývalý premiér Topolánek není jediný, komu dokázala paparazzi fotka pořádně zavařit. Existuje spousta dnes již legendárních fotografií, za které byly noviny a časopisy ochotny zaplatil miliony korun, aby se objevily na jejich titulních stranách. Přinášíme vám výběr toho nejzásadnějšího, co otřáslo světovým šoubyznysem a politikou.

Nejdražší paparazzi fotografie vůbec je zachycení Britney Spears při jejím bláznivém nápadu oholit si hlavu. Za jednu jedninou fotografii si autor ve své době účtoval půl milionu dolarů, což je asi 9 000 000 korun! Britney drží i třetí pozici s fotografií, na které si užívá s neznámým mužem ve vířivce. Cena? 3 600 000 Kč!

Další fotografie, která minulé léto obletěla svět, byl poslední snímek Krále popu Michaela Jacksona. Ten zemřel 26. června 2009 v Los Angeles na zástavu srdce. Skandál Jackson způsobil mimo jiné i v Berlíně, když mu málem vypadl jeho malý syn z náručí z okna.

Německý kancléř na nejstarší paparazzi fotce

Jako úplně nejstarší paparazzi úlovek se počítá posmrtné foto prvního německého kancléře Otty von Bismarcka. K jeho lůžku, kde zemřel, směla pouze nejbližší rodina. Avšak dva fotografové - Max Priester a Willy Wilcke - podplatili zahradníka, aby je informoval o kancléřově zdravotním stavu a poté je pustil do domu, až celá rodina půjde spát. Fotografii pořídili ve 4 ráno. Po zveřejnění šli na několik měsíců do vězení.

Ve své době způsobily skandál i nahé fotografie bývalé americké první dámy Jackie Kennedy. Ta, ačkoliv se jako nejfocenější žena své doby všemožně snažila před fotografy schovávat, byla přistižena při cvičení jógy v rouše Evině. Mnoho vydavatelů odmítalo fotografie vůbec zveřejnit. Majitel kontroverzního Hustleru Lary Flint se v roce 1975 ničeho nebál a umístil Jackie Kennedy na titulní stranu svého legendárního časopisu pro muže.

Kvůli paparazzi jde dopředu i technika

Kvůli snímkům Lady Diany a jejího milence Dodiho Al Fayeda byli fotografové ochotní udělat téměř vše. Pronajímali si jachty, nakupovali drahé vybavení, výsledkem jsou slavné fotografie z jejich společné dovolené na luxusní jachtě focené z kilometrové vzdálenosti.

Paparazzi fotografové se nesnaží celebrity nachytat pouze při lechtivých milostných situacích nebo nahé u bazénu. Šokující snímky Lindsay Lohan opilé do němoty nebo Kate Moss připravující si dávku kokainu plní titulní strany časopisů po celém světě. Za fotografii zatčení Paris Hilton magazíny platily necelé 3 miliony korun.

I český prezident Václav Klaus byl nachytán fotografy při kompromitujících setkáních. Blesk odhalil jeho pletky s neznámými blondýnkami. Klaus se musel s usvědčujícími fotografiemi vyrovnat hned několikrát. Nejdříve se v novinách objevil po boku Kláry Lohniské, se kterou ho Blesk vyfotil přímo u ní doma. Poté byl několikrát nachytán s Petrou Bednářovou.

Své si zažila i bývalá politička Petra Buzková, jejíž obří poprsí si na titulní straně již zaniklého deníku Super mohla prohlédnout celá republika.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi