Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Takhle dlouhovláska je kluk!

Autor: Jitka Žigová - 
5. září 2008
05:00

Dlouhovlasá princezna? Ne, je to kluk! Vojtíšek Václavík (9) z Králík na Orlickoústecku. Má vlasy až po kolena, hezká kukadla, milý úsměv, dolíčky ve tvářích.

Málokdo by uvěřil, že to není děvče. Má od narození nestříhané vlasy, už dvakrát zapsané v knize rekordů jako nejdelší v České republice. Teď měří 110 centimetrů!

"Má obličej jako holčička, tak jsme si řekli, že mu k té jeho hezké tvářičce necháme dlouhé vlasy, aby bylo vidět, jak dokáže příroda i kluka krásně ozdobit," dívá se na Vojtíška jako na obrázek babička Helena Dostálová (57).

"S panenkami si ale nehraju," upozorňuje Vojtíšek, kterému prý vlasy závidělo už hodně holek. Rád hraje na piano a hry na počítači.

O česání i mytí extrémně dlouhých vlasů se chlapci stará buď jeho babička nebo maminka Elen Václavíková (35). Myjí je podle potřeby, ale běžně jednou týdně.

Nejčastěji je Vojtíšek nosí spletené do jednoho copu, aby mu nepřekážely a nezacuchaly se. Zatím mu jejich délka nijak nevadí. Přesto se ale jeho maminka nevzdává myšlenky, že mu je v jeho starším věku možná zkrátí.

"Ale má rád hudbu, a tak z něj třeba bude rocker, k tomu se ty dlouhé vlasy hodí. Kdyby se narodil v době hippies, určitě by sklidil úspěch," míní babička.