Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Blesk v hotelu pro pracháče

Autor: Petra Hátlová - 
4. srpna 2008
05:00

Bydlení v luxusu pro slavné! To je hotel Mandarin Oriental Prague na Malé Straně. Noc v nejdražším apartmá přijde na 4000 eur, což je asi 100 tisíc korun!

Za skleničku nejdražšího koňaku zaplatíte 6400 korun a doutník pořídíte za tisícovku. Hotel se může pyšnit i nejdražšími lázněmi v metropoli.

Největší apartmá

Prezidentské apartmá zasahuje do dvou pater. "Ložnice a velká koupelna, která je celá v mramoru, jsou v pátém patře. Obývací pokoj a terasa jsou o patro výš," říká mluvčí hotelu Lenka Rogerová. K apartmá patří dvě ložnice, dvě koupeny, pracovní kout a velký obývací pokoj. Pýchou apartmá je velká terasa, která nabízí překrásný pohled na Pražský hrad. Cena za noc je v přepočtu 100 000 korun.

Bar

Nejdražší pití, které může bar hotelu nabídnout, stojí 6400 korun za čtyři centilitry. "Nabízíme jeden z nejluxusnějších koňaků na světě - značku Richard Hennessy," usmívá se barman Jaroslav Böhm. K servírování luxusního pití patří i servírování v bílých rukavičkách. I to je součástí špičkového prožitku. K nabídce baru patří i doutník za zhruba 1000 korun za kus.

Kuchyně

Kuchyně hotelu nabízí nejvíce orientálních chodů. "Mezi lahůdky patří například bílá kachní játra Foie gras s černými letními lanýži, jablkovým pyré a redukcí z portského vína," představuje zástupce šéfkuchaře Patrik Havlíček. Cena připravovaného jídla je 520 korun. Nejdražší, co restaurace Essensia může nabídnout, je roštěná z hovězího Angus za 720 korun.

Lázně

Ke chloubě hotelu patří i orientální lázně. "Tady se neplatí za jednotlivé procedury, ale spíše za strávený čas. Každá kúra začíná masáží nohou, pak se klient rozhodne, co si přeje dál. Nabízíme i vitalizační bazén, parní aromatické sprchy, bahenní terapii nebo masáže. Cena za celodenní lázeňský rituál, jehož součástí je i oběd, je 16 500 korun. Poskytujeme patrně nejluxusnější péči v Praze," říká Lenka Rogerová.

Kdo si luxus hotelu Mandarin Oriental Prague dopřál

*Robert De Niro - herec

*Christopher Lee - herec

*Kylie Minogue - herečka zpěvačka

*Představitelé hlavních postav filmů Letopisy Narnie


Za co se platí

Hlavní myšlenkou hotelu je hýčkání zákazníka. "Žádné přání hosta nesmí být problém. Vše musíme umět zajistit. Od ušití nového obleku, rady, kam zajít, organizace schůzek až třeba po péči o zvířecího miláčka hosta. Naše starost začíná ještě před příjezdem do hotelu, kdy si zjišťujeme, co má klient rád a co mu udělá radost. To vše je v ceně hotelu," vysvětluje Lenka Rogerová.

Hotel dosahuje příjemné atmosféry nejen službami, ale i 'útokem' na smysly. Celý hotel zdobí rozkvetlé orchideje v různých barvách a vzduch je osvěžen vůní divokých rostlin. Potahové materiály na křeslech i postelích musí být příjemné na dotek. Chodby lázní jsou osvětleny svíčkami a při procedurách hraje relaxační hudba.