Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Myčka pro psy otevřena v Praze

24. července 2008
12:04

To není žert, ale pravda pravdoucí. V pražských Kobylisích otevírá v těchto dnech firma Lapso svůj první koupací automat pro psy. Dvěma slovy: psí myčku.

Všichni majitelé psů vědí, jak komplikované to s hygienou chlupatých mazánků bývá. A jak vypadá koupelna po očistě neposedného čtvernohého mazlíčka, který se na louce v 'čemsi' vyválel a pokus o jeho vydrhnutí bere jako zábavnou hru? To už vůbec nepotřebuje komentář. Pokud jste úspěšní, páchnoucího rošťáka přemůžete a vykoupete, můžete se většinou rovnou pustit do malé rekonstrukce interiéru koupelny. Zkrátka - není to žádná legrace.



Jenže pejskařům se teď nejspíš zablesklo na lepší časy. V hlavním městě se, jako první vlaštovka, objevila unikátní novinka. Koupací samoobslužný automat MetroDogs v pražských Kobylisích (kontakt naleznete pod článkem).

Pejska si umejte jako profík

Horká novinka nabízí údajně revoluční způsob mytí psů, který využívá samoobslužného mycího systému vyvinutého australskými specialisty. Pro mnoho majitelů je jejich pes jako dítě, a to je klíčovou hodnotou koupacích systémů. Výhoda koupacích automatů pro psy, které obsluhuje sám zákazník, spočívá v tom, že psa nemusí majitel nechávat v psím salónu v cizí péči, což může být nejen nákladné, ale také velmi nepříjemné pro psa. Pes totiž může v přítomnosti cizích lidí znervóznět a je tak vystavený nepříjemnému stresu. To jsou leckdy i 'páníčkové', kteří naopak těžko snášejí, když svého psa musí nechat v péči někoho neznámého.

"Psí myčky" se zatím velmi dobře zavedly v Austrálii, na Novém Zélandu a v Anglii. V Česku, ale i střední Evropě, jde o zatím první provozovnu svého druhu. Provozovatel MetroDogs má ovšem v úmyslu otevřít v blízké době celou síť těchto "psích myček".


Víte, že…

  • Češi patří mezi největší milovníky psů? Celkem u nás žije přibližně 1.400.000 psů.
  • celosvětově vlastní každá čtvrtá rodina psa?
  • majitelé psů utratí za péči o své miláčky ročně přes 2,64 miliardy dolarů?
  • 50% páníčků koupe svého psa nejméně jednou měsíčně?
  • majitelé psích miláčků v Čechách každoročně utratí přibližně dvě miliardy korun jen za krmivo?


MetroDogs najdete na adrese:

Tanvaldská 1348/4 (komerční areál Norma) Praha 8 – Kobylisy
(Spojení: Metro Ládví /200 m směr Prosek, Tram 10, 17, Bus 103, 177, 183 zastávka Štěpničná.)
Webové stránky firmy si můžete prohlédnout zde.