Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bridget Jonesová ničí pověst chardonnay

 (Autor: Archív)
Autor: Famous - 
27. května 2008
14:10

Boubelka Bridget své trapasy a boj s nadváhou řeší velmi často s láhví chardonnay v ruce. Oz Clark v tom vidí důvod, proč oblíbenost tohoto nápoje klesá.

Britský znalec vín Oz Clarke má jasno: To že, filmová boubelka Bridget Jonesová řeší své milostné trapasy a trable s nadváhou pomocí chardonnay má neblahý vliv na obíbenost tohoto alkoholu.

Podle Clarka si filmový divák ne příliš úspěšnou boubelku začal spojovat s jejím oblíbeným nápojem a obliba chardonnay u konzumentů klesla.

Nešťastnou Bridget v dnes už téměř kultovním snímku Deník Bridget Jonesové (2001) ztvárnila Renée Zellwegerová. S několikaletým zpožděním pak natočila i druhý díl: Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004).

"Chardonnay patřilo k nejskvělejším vínům na světě. Každý ho ocenil - než přišla Bridget Jonesová," tvrdí Clarke.

"Bridget se vydá na lov, neuspěje, vrátí se domů, sedne si, nalije si pořádnou sklenku chardonnay, sedí tam, po tvářích jí teče rozmazaná řasenka a ona lká: 'Drahý deníčku, zase jsem neuspěla, nalila jsem si velkou sklenici chardonnay a chystám se strčit hlavu do trouby'. To je tedy opravdu skvělý marketingový tah!" láteří Clarke.

"Než se objevila Bridget Jonesová, bylo chardonnay opravdu oblíbené. Ale potom se lidé začali děsit: 'Probůh, jen ne v mém baru!'," dodává Clarke, který zahájil tažení za rehabilitaci tohoto vína.