Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Je libo prasátko z popelnice?

Nejdříve přišla hodně netradiční
příprava přímo v popelnici
 (Autor: Jindřich Mynařík)
Autor: red - 
10. srpna 2007
01:00

Nevšední gurmánský zážitek si připravili dělníci na staveništi, kdy si v grilu vyrobeném z popelnic připravili senzační oběd

Vůně grilovaného masa vytáhla k oknům polovinu pražských Holešovic. Obyvatelé této čtvrti zprvu ani nechtěli věřit, že by se mohla linout z prostoru staveniště, které je přímo pod okny redakce Blesku! "Jasně, že to je od nás a klidně se tu může fotit," pronesli muži, kteří tu v popelnici cosi grilovali. Jak se ukázalo, nešlo o žádnou "partyzánštinu", ale přípravu zcela oficiální oslavy ukončení jedné z etap při výstavbě bytového komplexu Holešovický pivovar. V originálním velkokapacitním grilu, vyrobeném z popelnice, se otáčely tři svázané prasečí kýty, které byly určeny pro šedesát místních dělníků. Grilování se ujal Radek (32 let) a Marek (24 let), kteří také gril vyrobili - prý podle návodu z internetu. Na podobné akce tohoto 'drobečka' stěhují Avií. "Grilování trvá asi tak pět hodin, ale maso musíte tři dny předem naložit do speciálního nálevu. Složení ale samozřejmě neprozradíme, ale je v něm sůl, olej a další koření..." Podle pochvalného mlaskání, které se o pár hodin později ozývalo z hostiny přímo na staveništi, lze předpokládat, že pečínka z popelnice byla vynikající.


Výzva Blesku Máte doma netradiční gril? Opékáte na speciálně upraveném ohništi? Schováváte na zahradě zvláštní udírnu? Pište na e-mail tip@blesk.cz. Můžete i rovnou poslat fotografii!