Nealkoholické pivo hospody berou po sudech

Po zavedení bodového systému hlásí hostinští enormní nárůst spotřeby nealkoholického piva
Kdysi spíše okrajová záležitost v českém pivovarnictví, nealkoholické pivo, se prudce dostává do popředí. Hostinští hlásí enormní nárůst spotřeby tohoto piva. Proto ho některé pivovary už začínají dodávat nejen v lahvích ale i v sudech. "Člověk si tak klidně může zajet na pár točených autem a neriskuje, že příjde o nějaké body. A točené chutná stejně jako normální desítka," konstatoval Petr Dosoudil (42) z Litovle. V průměru stoupla spotřeba nealkoholického piva v desítekách procent. Jsou však lokality, kde se tohoto piva vypije až o třista procent více. "Je to neuvěřitelné. Dřív jsme prodali několik lahví týdně, dnes bereme nealko pivo v sudech. A vytočí se ho málem tolik co normální desítky," prozradil provozovatel restaurace poblíž jedné z výpadovek na Olomoucku. "Nepochybně je nealkoholické pivo žádanější v souvislosti s novým silničním zákonem a bodovým systémem," vysvětlil stoupající zájem o nealko pivo ředitel pivovaru Litovel Miroslav Koutek.