Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejmodernější lanovka v Česku stojí na Klínovci!

Autor: mor - 
13. října 2011
10:36

Ve velkém stylu chtějí zahájit lyžařskou sezónu ve ski areálu na Klínovci. Na vrcholcích Krušných hor provozovatelé vybudovali nejmodernější lanovku v Česku. Navíc dvojnásobně prodloužili sjezdovky a vyhloubili nádrž na vodu pro umělé zasněžování. Modernizace střediska vyšla na 140 miliónů korun.

Jedna z největších investičních akcí v Krušných horách začala letos na jaře. Během října zde provozovatelé dokončí výstavbu čtyřsedačkové lanovky. „Tento typ lanovky bude opatřen ochrannými oranžovými bublinami. Bude to nejmodernější lanovka v Česku. Za hodinu přepraví až 2400 osob. Pojede rychlostí pět metrů za vteřinu,“ pochlubil se provozovatel ski areálu Martin Píša. Zátěžové zkoušky lanovky jsou plánovány na 11. listopadu.

To ale není jediná novinka, se kterou chtějí na Klínovci lyžaře oslnit. „Prodloužili jsme na dvojnásobek sjezdovku Pařezovku. Původně byla dlouhá kolem 700 metrů. Nyní povede přes silnici do dolní části areálu,“ doplnil Píša. U spodní stanice byla navíc vytvořena vodní nádrž na umělé zasněžování.

Modernizace střediska vyšla majitele na zhruba 140 miliónů korun, což se zřejmě odrazí i na cenách za permanentky. „Zdražovat budeme ale hlavně kvůli vyššímu DPH. Celodenní permanentka bude o 40 korun dražší,“ dodal provozovatel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi