Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nádherný přírodní jev: Duha do kruhu

Kruhová duha - jedinečný přírodní jev
Kruhová duha - jedinečný přírodní jev  (Autor: Foto EPA)
Autor: INT, shp - 
7. října 2009
06:59

Duha je jevem, který člověk nevidí každý den. Existuje ale ještě její vzácnější podoba, kterou většina lidí neuvidí za celý svůj život. Kruhovou duhu je totiž možné spatřit pouze mezi oblaky.

Tuto nádheru se podařilo vyfotografovat z let u společnosti Thai Airways nad územím Thajska. Pasažéři byli u vytržení. Odborníci se domnívají, že se kruhová duha v oblacích objevila kvůli hustým tropickým bouřím, tajfunům a záplavám, které Asii v posledních dnech sužují.

momo01 ( 7. října 2009 10:01 )

Pratele, tenhle jev vznika pri cilenem praskovani oblohy z letadel jedy jako je baryum, thorium, tezke kovy, susene krvinky, (..?) polymery a jine svinstvo. Kdo to jeste neslysel a nevidel, zde je odkaz na SKANDALNI ODHALENI TV PRIMA: http://www.youtube.com/watch?v=30g9hM0xco8 Vlady nam to taji. Deje se to kazdy den a kazdou noc i nad Vama!!! Napiste vlade, hygienikovi, armade...

corvinv ( 7. října 2009 09:30 )

Když je tento jev tak vzácný,kde bere autor jistotu,že jej lze spatřit pouze mezi oblaky? Je to asi 2 roky,co jsme s manželkou a známým. pozorovali naprosto dokonale kruhovou duhu ze země a na čisté modré obloze.Nebyl jsem líný dojít domů pro fotoaparát a tu nádheru jsme zachytili. Nebo že bychom nosili hlavu v oblacích?

Zobrazit celou diskusi