Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vláčky se prohánějí po celé garáži

Honza Fejmek (3) se přijel na mašinky podívat s rodiči až z Rokycan
Honza Fejmek (3) se přijel na mašinky podívat s rodiči až z Rokycan  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: zb - 
23. července 2009
05:00

Děti se teď o prázdninách hrnou do Domažlic. Na ploše 50 metrů čtverečních se tam totiž prohánějí mašinky. Caparti chtějí vláčky vidět a škemrají, aby tam rodiče s nimi jeli. Pak jen kulí oči na kouřící parní lokomotivy a frčící slavný Orient Expres.

Zkrátka nepřijdou ani dospělí. Ti mohou vidět třeba luxusní nevěstinec v České Kubici i s prostitutkami a jejich zákazníky. Model železnice má v garáži u svého domu Jaroslav Šimáček (44) z Domažlic a vláčky všem ochotně ukazuje. „Jako jediný v Česku mám model pendolina. Tři měsíce mi trvalo, než jsem ho vyrobil,“ pochlubil se Blesku Šimáček. V kabině strojvedoucího je miniaturní kamera, která při jízdě snímá obraz a ten se přenáší na tři LCD monitory. Na nich tak návštěvníci mohou spatřit, jaký pohled se naskýtá mašinfírovi.

Modelová železnice vychází z reality. Kromě nevěstince je tady k vidění třeba model dominanty Plzně, hradu Radyně, či známá lokálka s nádražím z filmu Slunce, seno, jahody. Hlas Hurvínka pak oznámí: „Hoštice, nezastavujeme, máme zpoždění.“

Kdy je možná návštěva

Pondělí – pátek 10:30 až 16:30 hodin

Sobota – neděle 11:00 až 17:30 hodin

Výstava se nachází v garáži u rodinného domku v Máchově ulici

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi