Hongkongský hotel vaří pokrmy pouze z chemikálií

Hongkongský hotel Mandarin Oriental oznámil, že v jeho restaurantu Pierre vytvořili kuchaři Hervé This a Pierre Gagnaire "první jídlo na světě vytvořené čistě z chemických látek".
Napsal o tom gastronomický blogger listu New York Times. Jídlo pojmenované Note a Note je složené z "rosolovitých 'perel' s chutí připomínající jablka".
Podle vyjádření hotelu však nebyla použita při přípravě tohoto jídla "jablka, citrony ani karamel". Místo toho se kuchaři spolehli na chemikálie jako je kyselina askorbová (vitamin C), glukóza (hroznový cukr), kyselina citronová a sladidlo maltitol. Jídlo je součástí degustačního menu o 11 chodech, které se specializuje na syntetické složky místo přírodních. Menu bude v hotelu dostupné do 31. května.
"Na tomto novém způsobu vaření není nic nepřirozeného," řekl kuchař This. "Například voda není nic jiného než složenina vodíku a kyslíku, zatímco sůl je sodík a chlor."
Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.