Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejmladší členka Mensy na světě: Ve dvou letech má IQ 156

Autor: INT, vk - 
3. května 2009
06:28

Co to je? Tak zní asi nejčastěji pokládaná otázka Elise Tan-Roberts. Roztomilá britská holčička se zvídavým kukučem má zájem o vše. Se svými znalostmi strčí do kapsy i nejednoho dospěláka. Ve dvou letech má IQ 156 a je považována za nejmladší členku Mensy na světě.

Když jí bylo teprve pět měsíců, podívala se na otce Edwarda (34) a trochu zkomoleně řekla: „Tata.“ O tři měsíce později začala dělat první krůčky a za další dva měsíce už pobíhala po domě. Než oslavila první narozeniny, dokázala rozeznat, když někdo napsal její jméno, a v šestnácti měsících už počítala do deseti. Teď zvládne to samé, ale už i ve španělštině. „Jaké je hlavní město Ruska?“ ptá se její maminka Louise (28). „Moskva!“ vychrlí holčička bez rozmýšlení. „A Indonésie?“ „Jakarta, to ví přece každý!“ odvětí Elise.

Na doporučení známých a inspirováni příběhem Georgie Brown, která se ve dvou letech stala členkou Mensy, navštívili rodiče s děvčátkem psycholožku Joan Freeman. Ta dala Elise vyplnit inteligenční test. Výsledky překvapily nejenom ji!

„Ta dívka je více než jen chytrá a schopná. Má dar,“ uvedla psycholožka. A co na to rodiče ? „Naším cílem je zajistit, aby se učila rychleji než ostatní děti. Nechceme ji zastavit a zpomalit výuku jen proto, aby zapadla mezi ostatní. Chci ale, aby byla šťastná a dětství si užívala,“ řekl její otec.

jonzer ( 3. května 2009 22:30 )

Jistě vám v posledních dnech neuniklo několik článků bulvárního časopisu BLESK, který se snaží zničit špičkového reportéra TV Nova Jiřího Dlabaju a několik jeho kolegů. Pan Dlabaja nedávno na svůj osobní blog umístil video, na kterém se ozývá chrochtání. U něj byl průvodní článek, který vysvětluje jak vše vzniklo. Blesk toto video našel, vše překroutil do nehorázných rozměrů a udělal z něj totální katastrofu. Několik slušných lidí z toho teď bude mít problémy. Pokud nesouhlasíte s tím, co a jak Blesk napsal a chcete proti němu vyjádřit protest, podívejte se na stránky http://chrochro.7x.cz a ukažte, že nejsme národ sucharů, ale národ se smyslem pro humor.

jany ( 3. května 2009 14:35 )

pisu to uz potreti, neulozi se to. je fajn, ze je chytra, prala bych ji podporu rodiny a aby zustala hezky, coz je bpohuzel pro zenu v dnesni dobe JEDINA DULEZITA VEC. clenky mensy, ktere nejsou hezke, zazivaji tolik ustrku a ponizeni, ze bych to te male slecne fakt neprala. je lepsi byt hezka a uplne blba

Zobrazit celou diskusi