Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Třináctiletý školák z USA měří 225 centimetrů

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Famous, pal - 
8. dubna 2009
11:50

Brenden Adams, rodák z amerického státu Washington, je nejvyšším teenagerem světa. Ve svých 13 letech totiž měří 225 centimetrů!

Podívat se zpříma do očí, nemuset se sklonit při vstupu do místnosti, ulehnout na návštěvě do postele, oběhnout s kamarády obchody s oblečením. To je jen několik málo z obyčejných věcí, o nichž si lidé extrémní výšky mohou nechat pouze zdát. Peklo monstrózního vzrůstu ale zažívají už i někteří školáci, jedním takovým je nejvyšší teenager světa Brenden Adams. Rodák z amerického státu Washington totiž měří 225 centimetrů.



Což je jednou tolik než má většina jeho vrstevníků a mnohem více, než mají jeho učitelé. I vlastní maminka mu sahá sotva po prsa. Přitom ještě po porodu vypadalo vše úplně normálně. Brenden z Ellensburgu přišel na svět s nijak výjimečnou váhou 3,3 kilogramu. Ale už v jednom roce měl velikost tříletého dítěte. V osmi letech byl vysoký jako dospělý člověk, ovšem lékaři stále nedokázali jeho poruchu diagnostikovat. Pomohla až genetická analýza, z níž vyplynulo, že má problém s chromozómy.

Kdyby Brenden rostl i nadále, čekala by ho jistá smrt. Lékaři ale včas dokázali růst zpomalit a loni byl přírůstek už jen dva centimetry.

Britská televize ITV teď přináší dokument, v němž nejvyšší teenagery světa představuje. A možná tak pomůže k seznámení výškou výjimečných jedinců, kteří jednou budou muset najít svůj protějšek. Brendenovi by se mohla hodit nejvyšší teenagerka světa. Ve svých sedmnácti má Thajka Malee Duangdeeová 207 centimetrů. Ta se léčí s nádorem hypofýzy, která produkuje nadbytek růstového hormonu.

kibic ( 8. dubna 2009 14:24 )

na fotce to vypada fakt huste

Zobrazit celou diskusi