Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

ODS kolíkuje Paroubkovi půdu na Marsu

ODS předsatvila klip, v kterém si dělá srandu z Jiřího Paroubka.
ODS předsatvila klip, v kterém si dělá srandu z Jiřího Paroubka.  (Autor: YouTube.com)
Autor: ČTK, oj - 
3. září 2009
07:21

ODS si v další části kampaně dělá legraci z Jiřího Paroubka a jeho výroku o Marťanech. Nabízí mu raketu. Na Marsu ho čeká záchod paroubudka nebo posunovač dějin parou šlapka.

Ve středu ODS představila filmový klip, kterým se bude od čtvrtka až do voleb obracet na diváky v českých kinech. Klip režiséra Filipa Renče je součástí rozsáhlejšího internetového projektu www.paroubeknamars.cz, který je zaměřen proti předsedovi konkurenční ČSSD Jiřímu Paroubkovi.

Hlavní postavou devadesátivteřinového spotu je český hvězdář, který rozpozná ve skalním útvaru na Marsu, který na snímcích sondy Viking připomíná tvář, Paroubkův obličej. Později zachytí i radiové vysílání z Marsu, v němž Paroubek opakuje svůj kontroverzní výrok z roku 2005, že bude schvalovat zákony pro dobro země s komunisty nebo třeba s Marťany. Klip v závěru odkazuje na internetovou stránku projektu, kde by mělo být každý týden zveřejněno pokračování úvodního spotu.

Speciál Blesk.cz: Vše o Volbách 2009>>

"My jsme to použili s tím, že i když je to starý výrok, tak ten výrok stále platí," řekl Renč. Celý projekt "Paroubek na Mars" je podle něj především zaměřen na mladé voliče a má odlehčit kampaň. "I politika se dá dělat s určitou dávkou humoru a nadsázky," dodal.

Renč už pro ODS natočil volební klip před volbami v roce 2006. Tehdy byl snímek ve stylu filmů o dobrodruhovi Indiana Jonesovi, který v klipu utíkal po modrých značkách z katakomb s pozůstatky vlády ČSSD.

Místopředseda ODS Ivan Langer na prezentaci volebního klipu zdůraznil, že uvedením spotu do kin pokračuje kampaň občanských demokratů, a to bez ohledu na úterní rozhodnutí Ústavního soudu, které zpochybnilo termín voleb 9. a 10. října. "V tuto chvíli se na kampani nic nemění," řekl. Připustil však, že ODS se už připravuje i na variantu, že by se volby na počátku října nekonaly.

gogo ( 5. září 2009 21:48 )

že místo aby se snažili získat voliče tím, že jim předloží reálné, solidní a pravdivé vize jak by tuto zem oni vyvedli z hnoje ve kterém se nachází, tak místo toho ten hnůj hází dnes jedna strana na druhou a snaží se jen dokazovat jací že jsou ti druzí blbci... Místo toho, aby ukazovali sebe jak jsou slušní, chytří, charakterní a hlavně empatičtí s tímto národem. A ne se předvádět jak jim na nás záleží jen týden jednou za čtyři roky ...

karlos ( 3. září 2009 15:44 )

Kolíkujte si cestu do "Krymu".

demiro ( 3. září 2009 10:34 )

Jo, jo, kdo jinému jámu kopá, sám do ní spadne. Doufám, že se to týká celé ODS a že ta jáma bude plná - zcenzurováno.

siroky11 ( 3. září 2009 08:41 )

Ty mi nestojíš ani za vykání, ty srá.či. Je vidět, že nemáte jako ODS, žádný kloudný program pro lidi, tak provádíte alespoň špinavou kampaň vůči druhým osobám/stranám. Takovýto hnůj snad lidi volit nebudou. ODS si z nás občanů, dělá jenom dojné krávy!!! Voliči ODS probuďte se!!!

bobina ( 3. září 2009 07:53 )

Snad jen to,že ODS na víc nežli na posměšky a ironii nemá! Kdyby se měli čím pochlubit,nemuseli by přistupovat k takové hloupé a ostudné pomlouvačné kampani. Hlavně že"nejsme jako oni"!!! To opravdu nejste,jste daleko hloupější,ubožejší a trapnější!Nesplnili jste nic,prohloubili jste dluh a dostali republiku až na samé dno!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa