Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jednosměrné letenky na Mars: Koho byste tam poslali vy?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: oj, Kšim - 
29. října 2010
15:13

Ambiciózní projekt NASA nazvaný The Hundred Years Starship se připravuje na kolonizaci rudé planety. Poslání mise je jednoduché. Doletět na Mars. Háček je v tom, že se odtamtud nikdo nevrátí. Zdánlivý problém může být ale i velkou výhodou. Komu byste pořídili jednosměrnou letenku na Mars vy?

Projekt s návratem osadníků zatím nepočítá. Byl by příliš nákladný. Kosmonaut by počítal s tím, že odlet bude odložen na neurčito. Zásoby by dobrovolníkům byly posílány ze Země.

Už před rokem posílala na Mars tehdejšího šéfa ČSSD Jiřího Paroubka konkurenční ODS. Na internetu byla dokonce uspořádána sbírka na pozemek, kde by si expremiér mohl zaparkovat svůj modul. Po volbách sice odešel z vrcholné politiky, ale na rudou planetu z technických důvodů neodcestoval. Nový projekt výzkumného střediska Ames ale nabízí otevírá novou naději. A bez možnosti návratu!

Adeptů by se ale jistě našlo víc. Pro stranického kolegu Davida Ratha by se určitě místečko také našlo. Horcí kandidáti jsou ale i na druhé straně barikády. Pánové Kalousek nebo Topolánek leží taky mnohým v žaludku. Mezi českými celebritami by s našlo hodně materiálu, u kterých by taková cesta byla pouhým návratem na domovskou planetu.


Koho byste poslali na Mars? Řekněte nám to v diskuzi!


Mise bude muset bojovat s etickým problémem. Průkopníci na Marsu budou ponecháni svému osudu a v podstatě obětováni. Zastánci cesty na Mars ale argumentují tím, že první osadníci Marsu budou ve stejné pozici jako první evropští osadníci v Severní Americe. Ti také cestovali do neznámé země a počítali s tím, že se nikdy nevrátí.

 


patrona ( 30. října 2010 09:01 )

politiky a cikány!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ermino ( 29. října 2010 22:18 )

v čele s Františkou.

zvedavec ( 29. října 2010 21:50 )

Jediný neomylný reprezentant Země, náš milovaný Velký Ješita (V.K.), který tam jistě neopomine vyzvat k diskuzi celou vesmírnou alianci. To je ten pravý, který by tam měl být co nejdříve. Naším heslem budiž "V.K. na Mars".

djaba ( 29. října 2010 21:30 )

Já sám bych tam letěl ,ani by mi země a většina lidí nechyběla .Kdybych tam měl vše potřebné - jídlo ,pití ,teplo ,televizi ap.,dalo by se tam dožít a bez stresu.

gevi ( 29. října 2010 20:58 )

že lidé mají obrovskou fantazii. Nikdy by mě nenapadlo, že by tam někdo poslal politiky. Dokonce jen ty, kteří ruinovalY stát od roku 89. Ti před rokem 89 zřejmě stát budovali a už už začali ten kapitalismus dohánět a předhánět. Třeba rozsáhlou sítí dálnic jsme už kapitalisty měli. Ale k věci: Já bych tam poslal všechny ty primitivy, kteří si myslí, že vulgární vyjadřování je vrcholem humoru. Potrefilo by to i některé primitivy z těchto diskuzí.

Zobrazit celou diskusi