Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Dočká se Brno dalších medvíďat?

Medvědí rodina je v Brně pohromadě od 23. 11. 2007. Teď se musí rozdělit
Medvědí rodina je v Brně pohromadě od 23. 11. 2007. Teď se musí rozdělit  (Autor: Blesk – Miroslav Homola)
Autor: Blesk - 
23. ledna 2009
05:00

Každý konec je trochu smutný. A nejinak tomu bude ve dnech 14. a 15. února v brněnské zoo na Mniší hoře. Právě v tyto dny, na které připadá svátek všech zamilovaných, se navždy rozdělí rodina ledních medvědů.

Billa a Toma ovšem nahradí jejich táta Umca. A pokud mezi ním a medvědicí Corou opět "přeskočí jiskra", mohli by založit rodinu novou! Po oba dva dny se uskuteční slavnostní loučení s medvíďaty od 10 do 12 hodin. Během těchto dnů budou také vyhlášeni dětští vítězové výtvarných soutěží na téma lední medvíďata. Nejlepší umělce čekají výlety za zvířaty do Německa, do Prahy a volné rodinné vstupenky do zoo v Brně. Medvíďata se musí stěhovat, aby se k jejich matce Coře mohl navrátit otec Umca. Ten by jinak ve dvojčatech spatřoval konkurenci.

"Návštěvníci nemusí truchlit. Když bude táta medvědů Umca šikovný jako téměř před třemi lety, mohou se lidé těšit na další mládě," říká ředitel zahrady Martin Hovorka. Možná ale bude pár měsíců či týdnů trvat, než se bývalí medvědí partneři zase skamarádí. Díky Billovi a Tomovi navštívilo zoo v Brně loni přes 300 000 lidí, což je o 70 tisíc více než předloni. I vzhledem k tomu se zahrada dočká významných úprav.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi