Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Oddávající muže v kómatu: Takových už bylo víc...

Pavel Balík oddával v nemocnicích už vícekrát. S kritikou sňatku se setkal poprvé.
Pavel Balík oddával v nemocnicích už vícekrát. S kritikou sňatku se setkal poprvé.  (Autor: Miroslav Homola)
Autor: mh - 
25. listopadu 2008
06:17

Jde o morální princip, nebo o peníze a majetek? To jsou otázky kolem podivného sňatku Stanislava Ganzwohla (†60) a Jany Krčmářové (48). Na smrtelném loži je oddal znojemský místostarosta Pavel Balík (58).

"Neviděl jsem v tom nic mimořádného. Podobných svateb v nemocnici jsem oddal několik a vždycky to bylo, stejně jako teď, v souladu s předpisy. Sice bylo jasné, že muž je vážně nemocný, ale řekl ano a sňatek svým podpisem stvrdil," vysvětluje místostarosta Balík.

Ten je sám nyní ve stavu nemocných a čeká na operaci srdce. Možnou domněnku, že by se novomanželka Krčmářová s místostarostou blíž znala, a právě proto on oddával, vyvrátil Blesku přímo pozůstalý, Stanislav Ganzwohl mladší (37).

"Domnívám se, že ta paní tušila blízký konec otce, našla si prostě ve Znojmě seznam možných oddávajících a pan Balík byl na prvním místě,"domnívá se syn zemřelého. Sňatek se snaží za každou cenu zpochybnit a dát úředně zrušit. Zároveň však popírá, že by to dělal kvůli sporům o dědictví.

"První pochybnosti o sňatku však vznesla bývalá manželka zesnulého! Přišla pár dnů po svatbě na radnici a od ní jsem se dověděl, že ten muž zemřel. Ovšem zdá se mi dost zvláštní, že se tolik pochybností objevilo až nyní, tedy skoro čtyři měsíce po události," diví se místostarosta. Ten se domnívá, že přes všechny proklamace půjde - jako většinou - hlavně o majetek.