Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Lada a koník Ben už jsou zase spolu!

Kůň
Kůň  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
19. listopadu 2008
17:50

Bylo to velké koňské drama, naštěstí s dobrým koncem. Před 13 dny byl ukraden ze svého stání v Bezděkově na Jihlavsku šestiletý teplokrevník Benjamin. Jezdeckého koníka hledal kdekdo.

Zapojily se i desítky policistů. Ti po Benovi dokonce vyhlásili celostátní pátrání. Podařilo se, koník je zase od úterý doma.

Majitelka koně Lada Vítková (23) prožila smutné dny a bezesné noci. Na internet umístila fotografie Bena a doufala, že se kůň najde. "Největší strach jsem měla z toho, že Bena někdo ukradl na maso," řekla Blesku majitelka zvířete.

Dny ubíhaly a Lada už přestávala věřit v dobrý konec. Proto, když ji v pondělí policisté oznámili, že její Ben je na světě, nechtěla tomu zprvu věřit. Ale bylo tomu tak. Vyhublého a žíznivého zvířete si o víkendu všimli na pastvinách svých koní zaměstnanci westernového městečka v Boskovicích u Brna. Více než sto kilometrů od jeho domovské stáje na Vysočině.

"Zloději asi zjistili, že je po zvířeti vyhlášeno pátrání a tak se ho zbavili tím, že ho vyhnali," myslí si o celém případu Lada Vítková.