Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Maddie možná viděli v Amsterdamu

Poslední známá podoba Maddie
Poslední známá podoba Maddie  (Autor: AP)
Autor: INT, so - 
6. srpna 2008
10:00

Ačkoli případ britské holčičky Madeleine, která se vloni 4. května ztratila při dovolené v Portugalsku, byl uzavřen, stále vycházejí na světlo nové skutečnosti.

Vyšetřovatelé nyní uvolnili třicet tisíc stránek dokumentů. Maddie mohla být podle nich pár dní po svém zmizení spatřena v Nizozemsku!

Mezi zveřejněnými dokumenty jsou také výsledky 14měsíčního pátrání policistů nejen z Portugalska a Británie, ale i z celé Evropy. Nejzajímavěji vypadá hlášení od nizozemské policie. Ta získala záběry bezpečnostních kamer z obchodu se suvenýry, na kterých je vidět děvčátko až neskutečně podobné Maddie.

Prodavačka Anna Stam (41) si také vzpomněla na holčičku ve věku tří až čtyř let. Na její otázku, jak se jmenuje, dívka odpověděla, že Maddie. Pak se prodavačka zeptala, kde má maminku, a dívka odpověděla: "Oni mne odvedli z prázdnin."

Dívka byla ve společnosti muže, ženy a dalších dvou dětí. "Ten muž nevypadal moc přívětivě. Tvrdil, že provozují ve Francii nějaký malý cirkus," uvedla nizozemská svědkyně.

Muž prý mluvil portugalsky, žena čistou angličtinou. Malá dívka podobná Maddie prodavačce dále řekla, že "ta žena, se kterou do obchodu přišla, není její maminka".

Smutné je, že portugalská policie s touto výbušnou zprávou, kterou dostala z Nizozemska vloni 18. června, nebyla schopna nic udělat.

Známý je výrok jednoho z tamních vysokých představitelů, který pomalou práci policie hájil slovy: "Nejsme jako Sherlock Holmes."

Další informace o případu najdete zde.